مهدی طاهری در جلسه و دیدار اعضای شورا با رابطین مناطق ۱۱ گانه شهر با توجه به شعار سال و تاکید رهبر معظم انقلاب بر مسئله تولید و اشتغال گفت: معظم له محوریت توسعه اقتصادی کشور را در ۱۰ سال اخیر مطرح کرده که توجه به سمت تولید برجستهتر بوده است.
او گفت: هر دستگاهی وقتی میخواهد این شعار را محقق کند باید در محدوده ماموریتی خود فعالیت کند و در کلانشهر و مدیریت شهری توجه به تولید چگونه میتواند باشد، چون ۷۰ درصد درآمد شهرها و کلانشهرها از خدمات است؛ اینکه چگونه این امر توسعه یابد تا این شعار محقق شود نیازمند تدبیر مسئولان و راهنمایی کسانی است که عیون جامعه خود محسوب میشوند.
رئیس شورای شهر شیراز گفت: امسال رهبر معظم انقلاب لفظ دانشبنیان را به تولید اضافه کردند و در مدیریت شهری نیز این عنوان باید علامت سوال باشد که در چه میزان از تولید باید از ساختارهای دانش بنیان استفاده کرد و در جواب باید گفت که در این عرصه به ساختارهای مردمی دانشبنیان میرسید نه ساختارهای دولتی؛ چون بخش دولتی ساختارها سنتی است که تحقیق و توسعه بسیار کند و تغییر در آنها سخت است، اما در ساختارهای مردمی برعکس است، چون توسعه و سرعت برایشان مهمتر است.
طاهری گفت: شعاری که سالهاست مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند، اشتغال است و اگر کسی در مدیریت شهری باشد، اما نگاهی به این مسئله نداشته باشد درکی از مدیریت شهری ندارد، چون بسیاری از مسائلی که به عنوان آسیب اجتماعی میشناسیم چه در بانوان و آقایان به ویژه در جوانان پایه اصلی مشکل اشتغال است.
او با طرح این سوال که در مدیریت کلانشهر چگونه میتوان ضریب اشتغال را افزایش داد، گفت: دیدگاههای شما که در ارتباط تنگاتنگ با جامعه هستید میتواند به شورا در جهتگیری مدیریت شهری موثر باشد.
رئیس شورای شهر شیراز در بخش دیگری گفت: شرایط مالی شهرداریها در کل کشور پیچیده است و بودجه پارسال شهرداری بیش از ۶ هزار میلیارد بوده و ۵۷۰۰ میلیارد هم بدهی مصوب در ابتدای شورای ششم بوده که عمده این بدهی مربوط به وامها و تسهیلات است.
طاهری گفت: این تسهیلات در شورای چهارم گرفته شده بود و در شورای پنجم از تکالیف قانونی شهرداری بوده که پرداخت کند، اما انجام ندادند.
به گفته او، ۲.۵ برابر آن بدهی را در قالب هزینه استمهال بانک روی تسهیلات شهر گذاشته است به عبارتی شهروند امروز شیراز باید پول وامی که ۷ سال پیش گرفته شده بدهد در حالی که میشد این بدهی پرداخت شود.
رئیس شورای شهر شیراز میگوید: با این حال شورا حرکت انقلابی داشته و متممی به بودجه اضافه کرده و به ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد رساند و کلانشهر شیراز بودجه امسال را با ۳۵ درصد افزایش نسبت به سال قبل بسته است در حالی که فقط متمم بودجه سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داده است.
او گفت: ۹۸ درصد متمم بودجه ۱۴۰۰ محقق شده که حرکت بزرگی است و بخش عمده هم بدهی به پیمانکاران بوده که به تدریج پرداخت شده است.
به گفته این مقام مسئول شهری، از مباحث مطرح شده درباره بدهیها سیاسی برداشت نکنید، چون این نیت نیست، هر کس زحمتی کشیده بین خود و خدا پاسخگو است و اگر کار نکرده باید به خدا جوابگو باشد.
طاهری گفت: همه تلاش ما این است که این چند جهت در شهر انجام شود و نخست اینکه شهر در همه ابعاد اداره شود، دوم اینکه بدهی گذشته که مبالغ زیادی است پرداخت شود و از آن طرف شرایط خوبی نیز در شهر و برای مردم مهیا شود.
او در خصوص مدیریت یکپارچه شهری که در این جلسه مطرح شد هم گفت: تنها کلانشهری هستیم در جلسه با آقای قالیباف لایحه مدیریت واحد شهری را پیگیری و درخواست کردیم که این لایحه تعیین و تکلیف شود، چون تعداد شهردارانی که در مجلس هستند بیسابقه است بنابراین نمایندگان باید کمک کنند و با نمایندگان شیراز نیز مکاتبه کردیم.
رئیس شورای شهر شیراز درباره مسائلی که در حوزه نظارت مطرح شد هم گفت: ساختار نظارتی شورا در سال جاری در حال تغییر است اداره نظارت و ارزیابی عملکرد تقویت میشود که این اداره ارتباط مستقمی با یاوران شورا دارد تا مصوبات و تکالیف شورا با نظارت اجرا شود.
طاهری گفت: اگر این طرح مصوب و از اردیبهشت ماه اجرایی شود یکی از خطوط نظارتی مربوط به یاوران خواهد بود.
او گفت: اگر شورا بتواند حمایتی برای مکان استقرار یاوران انجام دهد، در این زمینه کار بهتری انجام خواهد شد چراکه این مکان میتواند محل رجوع مردم باشد و اگر در کارکرد مستقیم با مساجد باشد منافع خوبی را دارد.
رضا محمدیان عضو شورای شهر شیراز نیز با ابراز امیدواری از اینکه امسال شاهد تحول و پیشرفت کشور و رفع مشکلات مردم به ویژه مشکلات اقتصادی و معیشتی باشیم، گفت: مردم نمیپذیرند که مسئولان بهانه بیاورند باید در حد امکان کار و تلاش کرد تا شرایط ولو حداقلها را بهتر و امید را بیشتر کرد.
او گفت: قطعا مشکلات فراوانی در جامعه است و گرانیها فشار زیادی به مردم میآورد چرا که شهروندان وظیفهشان را انجام دادند باید مسئولان تلاش کنند تا حق مردم ایفا شود و ما هم به عنوان نماینده مردم باید تلاش کنیم تا مسئولان را به تلاش بیشتر واداریم.
محمدرضا هاجری، دیگر عضو شورای شهر شیراز نیز به پیشنهاد طرح فاخر محله و مسجدمحوری گفت: بناست که این طرح را راهاندازی و اجرا کنیم تا نیازسنجی و نظرسنجی از سوی مردم انجام، مطالبات جمعآوری و نیاز هر محله مشخص شود.
او گفت: این طرح را در ۲۰۰ محله را کار میکنیم، پیش از این نیز در شورای چهارم بر ۴۵۰ مسجد در حوزه سخت افزاری و ۱۵۰ مسجد در حوزه نرم افزاری کار کردیم و در این دوره ۶۰ کارکرد برای مساجد تعریف شده است.
هاجری گفت: کمیته سیاستگذاری ساماندهی و نظارت بر طرح محله و مسجدمحوری نیز مصوب شده است و اگر محلات را توانمند کنیم ظرفیت انسانی محلات میتوانند تغییر و تحول ایجاد کنند.
او خطاب به جمع حاضر گفت: طرح و برنامه و پیشنهاد بدهید، اجرا از طریق مناطق و سازمان فرهنگی و نظارت ناظر شورا انجام میشود؛ من دیگر در هیچ انتخاباتی چه مجلس چه شورای شهر کاندیدا نمیشوم بنابراین این دغدغه را نداشته باشید که ممکن است از این طرح برای انتخابات استفاده کنم کمک کنید تا این طرح اجرا شود.
افسانه خواستخدایی، دیگر عضو شورای شهر شیراز نیز گفت: رابطین شورا بازوان توانمند شورا و شهرداری هستند که امیدواریم امسال دریچه جدیدی از همکاری رابطین و یاوران داشته باشیم و ارتباط یاوران با دستگاهها نشاندهنده توانمندی و دغدغهمندی برای حل مشکلات مردم است.
او گفت: در هر منطقه از شهرداری رصد و پیگیری را با قوت انجام دهید و شورا نیز در کنار شماست و به حل مشکلات کمک میکند.
محمدتقی تذروی، نائب رئیس شورای شهر شیراز نیز گفت: از ابتدای سال منتظر یک موج بودیم و بعد از چند سال کرونا سفرها انجام گرفت، ولی ورود این جمعیت غیرمنتظره بود و اغلب مسافران راضی بودند و شهرداری خوب درخشید. حجم سفرها موج نشاطی در شیراز راه انداخت و به رونق اقتصادی شهر کمک کرد.
تذروی گفت: رابطین شورا یک خواسته دارند و آن این است ارتباط رابطین و شهرداران مناطق تقویت شود.
به گفته نائب رئیس شورای شهر شیراز، برنامه زمانبندی برای ارتباط با شهردار منطقه، یاوران و ناظرات شورا انجام شده تا حل مشکلات مناطق انجام شود همچنین زمانبندی ۶ ماهه با رابطین نیز انجام شده است.