مهران فاطمی ضمن ابراز تاسف شدید نسبت به خسارتهای وارده به کشاورزان گفت: در این راستا باید گزارش دقیقی از خسارات وارده به محصولات کشاورزی استان تهیه و به دستگاهها و وزارتخانههای متولی در تهران ارسال شود.
او در ادامه بر سفر مدیران و مسئولین استانی مرتبط به تهران جهت پیگیری حضوری مطالبات استان؛ پیش از طرح گزارش خسارتها در صحن دولت، تاکید کرد.
استاندار یزد این سخنان را در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مطرح کرد.
فاطمی گفت: نشست بعدی ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در هفته آینده برگزار می شود و دستگاههای متولی باید امتیازات گرفته شده برای استان به دنبال پیگیریهای انجام شده برای جبران خساراتهای وارده به کشاورزان را گزارش دهند.
او در ادامه دستور تشکیل کارگروهی متشکل از ادارات کل مدیریت بحران و هواشناسی استان، دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان و جامعه علمی و نخبگانی استان را داد.
استاندار یزد گفت: اعضای کارگروه مذکور باید در مدت دو ماه انواع مخاطرات اتفاق افتاده در استان را بررسی و راهکارهای فناورانه برای مدیریت هر یک از مخاطرات و کاهش حداکثری خسارات ناشی از آنها را احصا کند تا در سالهای آینده متحمل خسارات کمتری شویم.
شایان بذکر است که استاندار یزد در این نشست طی تماس تلفنی با وزیر کشور؛ درخواستهای استان را مطرح کرد که وزیر کشور از این پیشنهادات استقبال کرد و قول پیگیری و تحقق موارد خواسته شده را داد.
همچنین استاندار در نشستی با معاون اول رئیس جمهور مسائل را به صورت مکتوب انتقال داد که درخواستهای استان به شرح زیر است:
۱- اعطای ۱۰۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به خسارت دیدگان از انواع مخاطرات به ویژه سرمازدگی با بازپرداخت بلندمدت
۲- امهال تسهیلات خسارت دیدگان از انواع حوادث غیرمترقبه در بخش کشاورزی به مدت سه سال
۳- اختصاص مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد ریال جهت اعطای کمک بلاعوض به آسیبدیدگان متاثر از سرمازدگی بر اساس سطح و درصد خسارت و ارزش محصول
۴- پیگیری و تسریع در پرداخت حداکثری خسارت توسط صندوق بیمه کشاورزی و پیگیری افزایش سهم دولت و افزایش مبلغ غرامت پرداخت