دکتر سیدجواد حسینی گفت: تنها ۲ مورد ابتلا به سرخک در سال گذشته در مشهد و در بین ۲ کودک تبعه افغانستان ثبت شد و پس از مشاهده این ۲ مورد مثبت بیماری سرخک، تمام کودکان و افراد در ارتباط با این کودکان، تحت بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز واکسینه شدند که خوشبختانه آزمایشهای همه آنها از نظر ابتلا به سرخک منفی بود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر پوشش واکسیناسیون بیماری سرخک در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۹۶ درصد و رضایت بخش است، در دوران همه گیری ویروس کرونا، فرایند واکسیناسیون کودکان در مقابل بیماریهای واگیردار بی وقفه انجام و در این زمینه پایگاههای بهداشتی "پاک" و عاری از کرونا، در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیشبینی شده است.
او گفت: سرخک یک بیماری ویروسی است که با علائمی مانند تب و راش پوستی خود را نشان میدهد و ارتباطی با کرونا ندارد و توصیه میکنیم مادران در اولین فرصت برای انجام واکسیناسیون فرزندانشان به مراکز سفید یا پایگاههای بهداشتی "پاک" مراجعه کنند.
حسینی گفت: علت ابتلا به سرخک در کشورهای همجوار به ویژه افغانستان پوشش دهی نامناسب واکسیناسیون است، برای پیشگیری از شیوع بیماری سرخک در مبادی ورودی کشور به ویژه ورودی افغانستان، واکسن این بیماری برای افراد وارد شده به کشور در گروه سنی ۹ ماه تا ۴۰ سال، تزریق میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دوره نهفتگی بیماری سرخک دو هفته است و بیماری سرخک به طور معمول با تب بالا شروع میشود و بیحالی و بیاشتهایی، ایجاد دانههای قرمز در صورت و گردن، علایم تنفسی و سرفه، آب ریزش بینی و ایجاد مخاط چشمی از دیگر علایم این بیماری به شمار میرود.
دکترحسینی گفت: واکسیناسیون سرخک با نام MMR شامل سه واکسن سرخک، سرخجه و اوریون است که در سن ۱۲ و ۱۸ ماهگی به کودک تزریق میشود.