مجید اسدی گفت: شهروندان اقدامات پیشگیری از جمله سمپاشی اماکن دامی، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه را رعایت کنند و از مصرف جگر به صورت نیم پخته خودداری کنند.
او میگوید: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش کنه، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافتهای آلوده دام قابل انتقال است.
به گفته او تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دام علائم بخصوصی ندارد و دامهای مبتلا به کریمه کنگو چند روزی دچار تب گذرا و کمی بی اشتهایی شده که معمولا برای دامداران قابل تشخیص نیست که این مدت زمان پخش ویروس است که حتی بدون درمان هم بهبودی در دام حاصل میشود، ولی در انسان خطرناک بوده و اگر به موقع تشخیص و درمان نشود، احتمال مرگ فرد بیمار بسیار زیاد است.
اسدی در پایان ضمن اشاره به اینکه دامها در کشتارگاه با نظارت ناظر بهداشتی دامپزشکی ذبح و بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در سالن پیش سرد در بازار عرضه میشود و شهروندان با خرید گوشت از مراکز معتبر عرضه گوشت از ابتلا به بیماری مصون میمانند، گفت: از شهروندان تقاضا داریم فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در این مراکز، مراتب را با شماره تماس ۳۴۱۱۲۰۳۴ در میان بگذارند.