لیدار نور لیزر را در مدت زمانی که طول میکشد تا از یک سوژه به گوشی بازگردد، منتشر میکند. از این فناوری میتوان برای اندازهگیری سرعت حرکت یک شی، دور بودن آن، نزدیکتر یا دورتر شدن و اینکه از مسیری با شیء دیگری عبور کند، استفاده کرد. قبلاً از لیدار در iPhone ۱۳ Pro و iPhone ۱۳ Pro Max برای بهبود فوکوس در نور کم و برای حالت شب استفاده شده است.
به گزارش phonearena، محققان دانشگاه استنفورد در حال کار بر روی سیستمی هستند که میتواند منجر به پیشرفتهایی برای دوربین گوشیهای هوشمند شود. با کمک این سیستم حسگرهای دوربین قادر خواهند بود فاصله بین اشیاء را با کمک نور اندازه گیری کنند که امکان تصویربرداری سه بعدی را در گوشیهای هوشمند فراهم میکند. انجام این کار مستلزم استفاده از فناوری لیدار است.
نسخه دیگر فناوری لیدار میتواند به سیستم تصویربرداری سه بعدی استانفورد کمک کند تا در تعدادی از تلفنهای هوشمند در دسترس قرار گیرد. مدل جدید لیدار که استنفورد از آن استفاده میکند، نسبت به نسخه استفاده شده توسط اپل کم هزینه است و میتواند امکان استفاده از این سیستم را در تعداد بیشتری گوشی فراهم کند.
همچنین استنفورد به دنبال ایجاد لیدار با وضوح مگاپیکسل است که در حال حاضر در دسترس نیست. وضوح بیشتر آن به لیدار اجازه میدهد تا اهداف را در برد بیشتری شناسایی کند. اوکان آتالار، کاندیدای دکترای مهندسی برق دانشگاه استنفورد، مقالهای توصیف این سیستم نوشت.
به گفته آتالار دوربینهای سه بعدی به پیکسلهای تخصصی نیاز دارند که در فرمتهای بزرگ به سختی میتوان آنها را درک کرد. همچنین به دلیل تجهیزات الکترونیکی پیچیدهای که برای ثبت تصاویر سه بعدی در پیکسلها لازم است، فاکتورهای کوچکتری هم دارند. او ادامه داد که حسگرهای دو بعدی استاندارد و پیشرفته را به حسگرهای سهبعدی تبدیل میکند که میتواند به تعیین عمق عکس کمک کند.
Uplift Labs تصاویر سه بعدی را برای بهبود فرم و تکنیک ورزشکاران تجزیه و تحلیل میکند. سوکماسا کابایاما، مدیر عامل آن میگوید، دوربینهایی که استفاده میکند سه بعدی نیستند. با این حال، او خاطرنشان کرد که دوربینهای تلفنهای هوشمند این قدرت را دارند که دادههای با ارزش را ثبت کنند و تصاویر سه بعدی را با استفاده از ویدیو و سایر برنامهها تولید کنند. ورزش یکی از مواردی است که تصویربرداری و تحلیل سه بعدی آن میتواند برای گوشیهای هوشمند بزرگ باشد.
به گفته کابایاما با آوردن قابلیتهای سهبعدی به گوشیهای هوشمند هزینه استفاده از آنها کاهش پیدا میکند و ورزشکاران میتوانند به اطلاعاتی که آسیبدیدگی را کاهش میدهند، دسترسی پیدا کنند. او ادامه داد که با اکثر آسیبهای ناشی از اعمال بیش از حد، فرم نامناسب یا سایر مکانیکهای ضعیف بدن، تصویربرداری سهبعدی میتواند نواحی بهبود را مشخص کند. یکی دیگر از مدیران یک شرکت سه بعدی، هانس هانسن، مدیر عامل برند ۳D است. هانسن میگوید با دوربینهای سه بعدی، میتوانید صحنهها و اشیایی را ثبت کنید که افراد از راه دور میتوانند آنها را بهصورت فیزیکی در اتاق تجربه کنند.
سه بعدی در دوربین گوشی هایهوشمند نیز میتواند یک مزیت بزرگ برای امنیت باشد. به هر حال، دوربین عمق واقعی اپل به Face ID به دلیل نقشه برداری سه بعدی، امنیت بیشتری نسبت به تشخیص چهره معمولی میدهد. همچنین دوربینهای سهبعدی جدیدتری که وارد بازار میشوند باید بتوانند اطلاعات عمیقتری را هنگام اسکن چهره کاربر جمعآوری کنند و سیستمهای تشخیص چهره را ایمنتر کنند.
بیشتر بخوانید