بهلول تکلوی گفت: در پی شروع فصل گرما و ماههای پرخطر از نظر آغاز فعالیت و رشد و تکثیر و فراوانی کنهها از عموم شهروندان از تماس غیر ضروری با دام زنده و یا مصرف گوشتهای حاصل از ذبح دامهای غیر مجاز که بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی و خارج از کشتارگاه دام تهیه و در چرخه مصرف وارد میشود، جدا خودداری کرده و به هنگام خرید گوشت قرمز از ممهور بودن آن به مهر بهداشتی دامپزشکی اطمینان کامل حاصل کرده و ترجیحا فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی کد دار و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه فرمایند.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل گفت: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که در دام علائم کلینیکی خاصی ندارد و از ظاهر دام نمیتوان به این بیماری پی برد لذا دامی که در کشتارگاه و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی ذبح میشود، لاشه دام کشتار شده به مدت ۲۴ ساعت در سالنهای پیش سرد و سردخانهها در دمای بین صفر تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری شده و با توجه به حساس بودن ویروس این بیماری به دمای پائین، پس از اطمینان به از بین رفتن ویروس، گوشت و آلایش خوراکی وارد چرخه مصرف انسانی میشود.
تکلوی میگوید: یکی از مهمترین راههای پیشگیری از این بیماری سمپاشی است و در این راستا با تمهیدات انجام شده سموم مورد نیاز به اندازه کافی تامین شده و دامداران میتوانند برای تهیه آن به نزدیکترین داروخانه دامپزشکی حتی در دورترین نقاط استان مراجعه و سموم مورد نیاز خود را به قیمت مصوب تهیه و استفاده کنند.
او گفت: تماس با دام آلوده، ذبح، قطعه قطعه کردن لاشه تازه، مصرف گوشت تازه خام و نیم پز، تماس با خون و ترشحات دام بیمار و گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست دام از مهمترین راههای انتقال این بیماری به انسان است لذا رعایت حفاظت فردی و استفاده از دستکش، لباس کار، چکمه و عینک توصیه بهداشتی دامپزشکی است.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل میگوید: از ابتدای سال موردی از این بیماری در استان گزارش نشده و این بیماری اکثرا در مناطق گرمسیری مشاهده میشود، اما لازم است مردم حتما نکات و توصیههای بهداشتی دامپزشکی را برای مصرف گوشت و فرآوردههای خام دامی بکار بگیرند.