سرهنگ جلیلیان گفت: کاربران موقع خرید قبل از اطمینان به صحت اطلاعات ارائه شده فروشنده، اقدام به واریز وجه نکنند و حتیالامکان خرید و فروشها را به صورت حضوری انجام دهند.
او می گوید: کاربران حتی الامکان از افرادی خرید کنند که امکان ملاقات حضوری آنها پیش از انجام معامله فراهم باشد و قبل از خرید، کالا را با دقت موردبررسی قرار دهند.
رئیس پلیس فتای البرز گفت: خریداران اجناس هنگام خرید، فاکتور و جعبه اصلی کالا را دریافت کنند و به یاد داشته باشند که سریال جعبه و نوع کالا یکی باشد تا اصالت کالا مشخص شود.
او می گوید: کلاهبرداران با این ترفند، کاربر را به واریز بخشی یا نیمی از هزینه کالا وادار میکنند ولی پس از واریز وجه به صورت اینترنتی، دیگر خبری از کالا نیست.
سرهنگ جلیلیان گفت: کاربران هنگام خرید از این سایتها از هویت اصلی آن مطلع شوند چرا که در این فضا تبلیغات غیرواقعی نیز وجود دارد که در برخی از آنها هویت واقعی فروشنده و مکان وی مشخص نیست و کاربران با دقت کافی باید اصالت کالا را مدنظر قراردهند.
او می گوید: مجرمان سایبری از این بستر سوءاستفاده کرده و با ارائه کالاهای ارزان قیمت با طراحی زیبا و وسوسهانگیز با مخاطب شناسی خاص اقدام به کلاهبرداری اینترنتی میکنند.
به گفته رئیس پلیس فتای البرز، ارائه اطلاعات حساب از سوی فروشنده نباید موجب اعتماد کاربران باشد و گاهی اطلاعات شخص دیگری مورد سوءاستفاده قرارگرفته و اقدام به کلاهبرداری میکنند.
او می گوید: هوشیاری کاربران برای پیشگیری ازسرقتهای الکترونیکی حائز اهمیت است و آگاهی شهروندان از نحوه استفاده از کارتهای بانکی و فضای اینترنتی در انجام عملیات رمزگذاری میتواند به پیشگیری از کلاهبرداری در این فضا کمک کند.
سرهنگ جلیلیان گفت: کاربران در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.