کارشناس مسائل سیاسی گفت آمریکا، اسرائیل و عربستان تصمیم گرفته اند برای غلبه بر جمهوری اسلامی ایران ناامنی را توسط تکفیری ها وارد ایران کنند.

سعد الله زارعی کارشناس مسائل سیاسی در مورد نقش انگلیس در افغانستان گفت انگلیس در صحنه اجرا ادامه آمریکا محسوب می شدند و تصمیم گرفتند  تا در کل منطقه غرب آسیا قدرت گذشته را احیا کنند. در اینجا یک وضعیت مستقل از آمریکایی را هم برای خودشان ایجاد کردند و  آرام آرام انگلیسی ها توی منطقه ما فعال شد ند در افغانستان در پاکستان در عمان در امارات در اینجا. الان انگلیسی‌ها در پشت صحنه تحریکاتی هستند که این تحریکات در واقع مبنای شکل دهی به یک دولت انگلیسی است که دولت انگلیسی یک مقدار جنبه قومیتی هم داشته باشد لذا با تاجیک‌ها هزاره‌ها و دیگر اقوام افغانستان نشست برگزار کردند تا بعد از آمریکا و شکست طالبان در برپایی حکومت یک دولت انگلیسی بر روی کار بیاید. 

زارعی گفت به نظر بنده انگلیس با شکست مواجه میشه  بخاطر اینکه انگلیس در افغانستان تجربه شده انگلیسی‌ها در افغانستان شکست خوردند با اینکه ابرقدرت بودند و کمپانی هند شرقی را هم داشتند از همین افغانها شکست خوردند و لذا این افغانی‌ها حاضر نمی شوند با انگلیسی‌ها همکاری کنند.

کارشناس مسائل سیاسی در مورد نقش اسرائیل در افغانستان و حوادث اخیر گفت به نظرم اسرائیل این سرزمین رو از جمله اهداف خود به خصوص علیه جمهوری اسلامی ایران می داند. صهیونیست‌ها برای برهم زدن قدرت ایران می خواهدایران را در موقعیت مرزی درگیر کند لذا در مرزهای آذربایجان در مرزهای ترکیه در مرزهای عراق در مرزهای افغانستان در مرزهای پاکستان می خواهند ایران را درگیر کنند و لذا اینا شروع کردند به یکسری نفوذها در منطقه ما در اربیل اینها پایگاه زدند که خوب اخیرا تحرکات این پایگاه علیه ایران داشت و پاسخ قاطعی ایران به این پایگاه داد در پایگاه هوایی آذربایجان هم نفوذ کردند که پاسخ قاطعی از ایران دریافت کردند.

زارعی گفت این حادثه که در مشهد و سفارت رخ داد هیچ ربطی به پشتون ها و هزاره ها و دیگر اقوام ندارند بلکه سیستم های امنیتی غربی پشت این قضیه هستند. 

زارعی گفت از سویی طالبان وضعیتش را مشخص نکرده و برای ما و دیگران مشخص نیست چه موضعی دارد چون با همه کشورها نشست داره آمریکا چین نشست هیئت پاکستان با روس ها و با همه نشسته کرده است و نمی دانیم که این جریان به چه خط مشی دارد پشتیبان سعودی‌ها تکفیری ها یا مشی امنیت ساز و حکومت مدار. 

در اینجا روابط روشن بین دولت افغانستان و دیگر همسایگان شکل نگرفته است و این در راستای سیاست آمریکا در به هم ریختگی و آشفتگی افغانستان است

سعدالله زارعی در مورد نقش عربستان سعودی گفت در این میان عربستان سعودی حادثه تروریستی حرم‌رضوی را محکوم نکرد و از سوی دیگر کسانی که این ترور را انجام دادند به صراحت از افکار تکفیری دفاع کردند. 

از سوی دیگر سیاست رسمی بن سلمان کشیدن ناامنی به داخل ایران است وی تصریح کرده است برای اینکه در یمن پیروز شویم باید ناامنی را به داخل ایران گسترش دهیم. 

زارعی گفت آمارها می گوید بین ۵ تا ۷ هزار نیروی تکفیری در افغانستان حضور پیدا کرده و دارد گسترش پیدا می‌کند این حضور به خاطر آرمان‌های شخصی و گروهی نیست بلکه به خاطر دستوری است که دریافت کرده اند و آن دستور کار این است افغانستانی که پایگاهی برای منافع آمریکا بود نباید زمینه‌ای برای سیاست های دیگر کشورها از جمله چین و روسیه باشد

این سیاست هیچ گاه موفق نخواهد شد زیرا افغانستان طعم تکفیر را چشیده و زخم تکفیر را بر بدن دارد لذا طالبان اعلام می کند طالبان ۲۰ سال پیش نیست و این حساسیت  را می‌خواهد کنار بزند.

برچسب ها: طالبان ، عربستان ، ایران ، تکفیر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار