آقای سعید خطیبزاده، انتقال این افراد به خارج از خاک انگلیس را مغایر با روح و متن کنوانسیون پناهندگان عنوان کرد.
به گفته او، «این طرح انگلیس در قرار دادن مسئولیت خود در قبال پناهجویان بر دوش یک کشور ثالث، افراد پناهنده را در معرض نقض حقوق مندرج در کنوانسیونهای پناهندگی و معاهدات حقوق بشری قرار داده و ملاحظات انسانی و اخلاقی را به شکل کاملی نادیده میگیرد.»
پایگاه خبری شبکه تلویزیونی یورونیوز دراین باره نوشت: انگلیس قصد دارد تا گروهی از پناهجویانی که به شکل غیر قانونی وارد این کشور میشوند را به کشور روندا منتقل کند. هدف از این طرح منصرف کردن آن دسته از پناهجویانی است که خود را از طریق کانال مانش به انگلیس میرسانند، است.
سخنگوی وزارت خارجه، کالا انگاری پناهجویان، اعمال خشونت و رفتارهای تحقیر آمیز که مغایر با کرامت انسانی است را مردود دانست.
او با اشاره به میزبانی از میلیونها پناهنده از سوی جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد: طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان در حالی است که این کشور و سایر کشورهای غربی همواره تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در مدیریت و رسیدگی به میلیونها مهاجر و پناهنده را نادیده میگیرند.
به گفته آقای خطیبزاده، «جمهوری اسلامی ایران با رعایت ملاحظات انسانی و بشردوستانه و دریافت حداقل کمکهای خارجی، از میلیونها پناهنده بویژه از کشور همسایه، افغانستان میزبانی کرده است که بارها مورد تقدیر و شناسایی نهادهای بین المللی مربوط به امور پناهندگان قرار گرفته است.»