جیلیان تریگز، مأمور عالی کمیساریای پناهندگان سازمان ملل گفت: «افرادی که از جنگ، درگیری و آزار و شکنجه فرار میکنند، سزاوار شفقت و همدلی هستند. آنها نباید مانند کالا معامله شوند و به خارج از کشور منتقل شوند.»
به گزارش گاردین، این مقام سازمان ملل طرح فرستادن پناهجویان انگلیس به «رواندا» را به عنوان «یک حرکت نمادین» که در عمل غیرقابل اجرا خواهد بود، محکوم کرده و گفته است که طرح پیشنهادی سالانه تنها چند صد نفر را در خود جای میدهد که آن را بسیار پرهزینه و همچنین غیرقانونی و تبعیضآمیز میکند.
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس روز پنجشنبه اعلام کرد که با هدف شکستن شبکههای قاچاق انسان و متوقف کردن جریان مهاجران از طریق کانال مانش، انگلیس میخواهد به طور اجباری دهها هزار پناهجو را به کشور آفریقای شرقی «رواندا» بفرستد. این طرح شامل کسانی میشود که از اول ژانویه به طور غیرقانونی وارد خاک انگلیس شده باشند. به گفته نخستوزیر انگلیس «رواندا ظرفیت اسکان دهها هزار نفر را در سالهای آینده خواهد داشت.»
طرح جانسون با انتقادات شدید مخالفان حزب محافظه کار و سازمانهای خیریه مواجه شده است. دیدهبان حقوق بشر نیز اعلام کرده که رواندا به برخی از اساسیترین اصول حقوق بشری احترام نمیگذارد.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز این طرح را فرار انگلیس از تعهدات و مسئولیتهای بینالمللی خود دانست و گفت: «طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان در حالی است که این کشور و سایر کشورهای غربی همواره تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در مدیریت و رسیدگی به میلیونها مهاجر و پناهنده را نادیده میگیرند.»