معمولا ما اخبار مربوط به پهپادها را در حوزه نظامی میشنویم اما احتمال دارد این پرسش به ذهن شما نیز رسیده باشد که آیا پهپادها در حوزه پزشکی نیز کاربرد دارند و آیا به اندازه کافی مؤثر هستند که بتوانند جان انسانها را نجات دهند یا خیر.
پهپاد (پرنده هدایت پذیر از دور) در واقع یک ربات پرنده است که میتواند تا حدودی کنترل شده و یا به شکل مستقل و با استفاده از برنامههای پروازی کنترل شدهای که درون آن نصب شده است، پرواز کند.کوادکوپترها نیز خود نوعی پهپاد هستند که از چهارپره برای پرواز استفاده میکنند.
پهپادها رسما به عنوان «هواپیماهای بدون سرنشین» (UAVs) شناخته میشوند. در گذشته اغلب پهپادها با امور نظامی مرتبط بودند اما امروزه برای مشاغل غیرنظامی عادی به مانند عملیات جستجو و نجات نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
اما در خصوص پاسخ به این پرسش که پهپادها در حوزه پزشکی نیز کاربرد دارند یا خیر باید بگوییم، پهپادها را میتوان به سنسورهایی از جمله «سنسورهای اولتراسونیک»، «لیزر» و یا سنسورهای تشخیص فاصله لیدار مجهز کرد.
دید کامپیوتری به پهپادها این اجازه را میدهد تا تصاویر را درک کنند. این، چیزی است که نشان میدهد پهپادها میتوانند افرادی را که پس از یک «رویداد فاجعه بار» به روی زمین رها شده اند، نجات دهند. پهپادها همچنین میتوانند خدمات پزشکی را به منطقهای ارائه دهند که عوامل امداد و نجات در حالت عادی نمیتوانند به آن منطقه دسترسی داشته باشند.
پهپادها میتوانند جلیقههای نجات را به سیل زدگان تحویل داده و یا به آنها، غذا و یا تجهیزات بالینی (کلینیکی) تحویل دهند.
پهپادها میتوانند حتی نمونههای آزمایشگاهی را ظرف چند ساعت به مقصد برسانند. از آنجایی که پهپادها با استفاده از فناوری از راه دور فعالیت دارند، بدون شک میتوانند به مناطق دورافتادهای نظیر کوهستانها، درهها و جنگلها بروند و از این منظر، برای انتقال داروهایی که نجات بخش جان افراد است و یا انتقال تجهیزاتی حیاتی ابزاری ایده آل محسوب میشوند.
این وسیله میتواند در مناطق کوهستانی تا ۲۰ برابر سریعتر مراقبتهای بهداشتی را انتقال دهد.
گسترش استفاده از پهپادها امروزه برای ساماندهی بیشتر واکنش به بحرانها در کشور میتواند امری ضروری در حفظ جان افراد و ارائه خدمات بهتر به ساکنان مناطق مختلف در جهان به حساب آید.
منبع: پایگاه analytics insights