دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفتوگو با همشهری آنلاین گفته که آقای قالیباف رئیس مجلس، در نامهای به این شورا خواستار تعیین سیاستهای کلان فضای مجازی از سوی دولت و شورای عالی فضای مجازی شده.
به گفته آقای ابوالحسن فیروزآبادی، مجلس میخواهد به آراء عمومی جامعه درباره طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی که به طرح صیانت مشهور شده، اهمیت بدهد؛ موضوعی که دبیر شورای عالی فضای مجازی دربارهاش اضافه کرده مجلس علاوه بر مشروعیت قانونی طرح موسوم به صیانت، به دنبال معقولیت اجتماعی آن هم هست.
فیروزآبادی از بررسی درخواست رئیس مجلس در نخستین نشست شورای عالی فضای مجازی خبر داده و اعلام کرده که این شورا در پی تعیین سیاستهای کلان حوزه فضای مجازی است؛ تا طرح جامعی با در نظر گرفتن «ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... فضای مجازی» به دست بیاید.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: «ما سیاستها را طوری تنظیم خواهیم کرد که بر اساس آن خلأهای قانونی در فضای مجازی یا ابعادی که نیاز به اصلاح قانون است، مشخص و از سمت دولت یا مجلس اعلام شود.»
در گفتوگوی آقای فیروزآبادی اعلام شده طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی پس از بررسی سیاستهای کلان به مجلس باز میگردد تا نمایندگان نحوه قانونگذاری آن را پیش بگیرند.
در نامه آقای قالیباف خطاب به حجت الاسلام رئیسی، رئیس شورای عالی فضای مجازی، به حکم آیت الله خامنهای رهبر انقلاب اشاره شده که بر اساس آن، این شورا «نقطه کانونی متمرکز برای سیاستگذاری، تصمیم گیری و هماهنگی در فضای مجازی کشور» است.
در ادامه این نامه به «جمع بندی که پیش از این در صحن جلسه شورای عالی فضای مجازی» صورت گرفته، اشاره شده و رئیس مجلس خواسته تا دبیر این شورا دستور دهد «محورها و سیاستهای مدنظر در زمینه قانونگذاری» به مجلس ارسال شود.
بیشتر بخوانید
رئیس کمیته دیجیتال کمیسیون اقتصادی مجلس به باشگاه خبرنگاران جوان توضیح داده رئیس مجلس این نامه را اواخر پارسال به رئیس جمهور که رئیس شورای عالی فضای مجازی هم هست، فرستاده.
آقای مجتبی توانگر اضافه کرده پس از انجام هماهنگیها در شورای عالی فضای مجازی و تعیین چارچوبها، این شورا باید مصوباتش را در مورد فضای مجازی به مجلس ارسال کند.
این گفتهها در حالی مطرح میشود که مجلس ۵ روز پیش در ۲۲ فروردين ماه، پس از برگزاری «نشست غیرعلنی» اعلام کرد طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی به صورت عادی و مانند طرحها و لایحههای دیگر بررسی خواهد شد و دیگر بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی درباره آن تصمیمگیری نمیشود.
جلسه غیرعلنی نمایندگان پس از «پایان یافتن مهلت قانونی بررسی طرح موسوم به صیانت در کمیسیون مشترک» برگزار شد تا درباره باقی ماندن این طرح در کمیسیون مشترک بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی تصمیمگیری شود؛ نمایندگان مجلس هم در این نشست با باقی ماندن طرح در کمیسیون مشترک مخالفت کردند.
ابراهیم اسدی بیدمشکی
گرانی تورم بیکاری سرقت قتل قاچاق فرقون غرزه و ووووووتا آخرش اینهارو درست کند بی بخارا
کلیت طرح اگه قانونمند کردن پیامرسانها باشه ،
جلوگیری از انتشار شایعه و اخبار دروغ و اینکه تمام افراد رو در مورد رفتار اشتباه پاسخگو کنه و فضا رو برای استفاده اقشار مختلف مناسب تر کنه که خوبه.
فقط باید تخصصی تر و با رعایت جوانب اجرا بشه.
البته به نظر میرسه سالهاست طرخ صیانت و خمایت از مافیای خودرو در دستور کار و الویت آقایونه و حالا حالاها هم جیب مبارکشون پر نشده!
آن شنیدستی که در اقصای غور
بارسالاری بیفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنیادوست را
یا قناعت پر کند یا خاک گور
شفافیت
شفافیت
شفافیت
شفافیت
از دل مسئولین امثال خاوری و هزاران اختلاس گر و...
اگر فضای مجازی را حفره امنیتی بدانیم ،
آدم عاقل آن است که یک بار از این سوراخ گزیده شود ،
پیمان اشراقی.