علی پوراحمد در کارگروه کاهش اثرات خشکسالی در استان ایلام گفت: تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای دنباله دار استان از سالیان گذشته تاکنون باعث کاهش منابع آبی سفرههای زیرزمینی و روان آبها و ورودی سدها شده است.
او با بیان اینکه در تخصیص منابع آبی اولویت با آب شرب و محیط زیست و در مراحل بعدی کشاورزی و صنعت است، خواستار تغییر در الگوی کشت کشاورزان و استفاده از آبهای غیر شرب برای آبیاری فضاهای سبز به جای آب شرب توسط شهرداریها شد.
مدیرکل هواشناسی ایلام نیز گفت: رتبه نخست کاهش نزولات جوی کشور در سال زراعی جاری تاکنون متعلق به استان ایلام است و رتبههای بعدی به سمنان و کرمانشاه تعلق دارد.
ملکی گفت: مجموع بارش سال زراعی جاری ۱۳۰ میلیمتر است که نسبت به بارشهای سال گذشته ۴۶ درصد و در مقایسه با میانگین بلندمدت (دوره آماری ۳۰ ساله موجود) ۶۴ درصد کاهش دارد.
او افزود: بیش از ۸۰ درصد مساحت کل دچار خشکسالی خیلی شدید، بیش از ۱۶ درصد خشکسالی شدید و ۳.۵ درصد خشکسالی معمولی شده است و مهران با ۲۷ میلیمتر بارندگی شدیدترین میزان خشکسالی در استان را تجربه کرده است.
ملکی گفت: استان ایلام طی ۱۰ سال گذشته دچار خشکسالیهای پی در پی شده و خشکسالی امسال در توالی همان روند تغییر اقلیم سالیان اخیر بوده است.