افزایش ۳۰ درصدی سرقت کابل و برق در گلستان در سال ۱۴۰۰ مانع گسترش شبکه توزیع برق در استان شده است.

چند سالی است که معضل سرقت کابل و سیم‌های برق در استان گلستان افزایش پیدا کرده و این موضوع علاوه بر وارد کردن خسارت به شرکت توزیع برق، زندگی مردم را هم مختل کرده است.

یکی از شهروندان گالیکشی در این باره گفت: در منطقه‌ای که من زندگی می‌کنم در طول سال گذشته چندین نوبت سیم‌های برق به سرقت رفت و با مشکلات عدیده‌ای مخصوصا در فصل تابستان رو به رو شدیم.

این شهروند گفت: برخی سرقت‌ها در روشنایی روز رخ می دهد و سارقان هیچ ابایی از این کار ندارند.

یکی دیگر از شهروندان گلستانی در این باره گفت: سرقت کابل برق در کوچه‌ای که منزل ما قرار دارد موجب آسیب رسیدن به تعدادی از وسایل برقی و خسارت‌های مادی شده است.

سید احمد موسوی سرپرست شرکت توزیع برق گلستان گفت: خسارت‌هایی که با سرقت به شبکه توزیع برق وارد می‌شود حدود دو برابر مبلغ سرقت برای جایگزینی و ترمیم شبکه هزینه در بر دارد و این موضوع با توجه به کمبود نقدینگی در سال‌های اخیر مشکلات عدیده‌ای برای شرکت توزیع برق به همراه داشته است.

او گفت: آمار موارد سرقت شده در سال ۱۴۰۰به میزان ۱۰هزار و ۱۶۰ مورد به ارزش ریالی ۲۷۳میلیارد ریال بوده   که  این آمار در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹با ۴۰.۷درصد در مقدار سرقت کابل و ۳۰.۳۷ درصد در تعداد وقوع سرقت‌ها افزایش داشته است.

او می‌گوید: از جمله مواردی که در زمان سرقت و قطع شبکه به دلیل بروز نوسان و مواردی نظیر سرقت نول شبکه رخ می‌دهد وارد شدن خسارت مادی به مردم و خرابی لوازم خانگی است.

موسوی گفت: علاوه بر خسارت‌های واردشده به بیت المال و مردم بزرگترین معضلی که شرکت توزیع را درگیر کرده این است که بخش اعظم توان ما به جای ترمیم شبکه‌های فرسوده و برنامه ریزی توسعه‌های شبکه برای رفع ضعف ولتاژ و صرف نقاط تعمیر سرقتی می‌شود.

او می‌گوید: سال گذشته حدود ۴۷۷ هزار و ۸۶۱ متر شبکه هوایی سرقت شده که برای جایگزینی آن نیاز به اعتباری بالغ بر ۳۳۳ میلیارد ریال است، اما سال گذشته امکان تامین ۵۰ درصد از این مبلغ برای شرکت توزیع مقدور بود.

موسوی گفت: از شهروندان تقاضا می‌شود در صورت مشاهده موارد سرقتی و یا باقی مانده سیم‌های سرقتی برای جلوگیری از برق گرفتگی حتما موضوع را به شرکت برق انتقال دهند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
-
عباس گودرزی
۱۰:۱۶ ۲۹ فروردين ۱۴۰۱
سلام سه عامل باعث چنین اقداماتی می شود : 1 بیکاری که زایده آن فقر است . 2 - عدم انتقال علمی و تخصص که فرد را در اقدام دچار مشکل کند ( مثل انتقال زیر زمینی یا پیچش سیم با ولتاژ بالاتر به دور سیم های انتقال یا نصب دوربین یا سنسور هایی که در صورت قطع بلافاصله به مرکز هشدار دهد و..) 3 - عدم قوانین بازدارنده ( شلاق در ملا عام یا قطع عضو در صورت تکرار یا زندان و مصادره اموال ) البته آسیب شناسی منطقه ای و پیشگیری کمترین هزینه را دارد .