محمد مخبر در نهمین جلسه انتقال آب از دریا با اشاره به اراده دولت برای حل مشکل آب درکشور به ویژه از طریق طرح شیرین سازی و انتقال آب دریا گفت: برگزاری جلسات منظم در کنار اقدامات عملیاتی و اجرایی برای تاسیس ایستگاه های آب شیرین کن و پمپاژ آب و همچنین طراحی و کارگزاری خطوط انتقال آب به فلات مرکزی ایران در این دولت پیشرفت قابل توجهی داشته است.
گفتنی است، ابرپروژه شیرین سازی و انتقال خطوط آب از خلیج فارس به فلات مرکزی کشور، جزو بزرگترین طرحهای آبی و خاکی است که پارسال در ۲ مرحله به دستور رئیس جمهور وقت کلید خورد.
این پروژه به عنوان طولانی ترین خط انتقال آب در ایران و به طول ۸۰۰ کیلومتر از غرب بندرعباس است.
با وجود اینکه این پروژه از سه استان هرمزگان، کرمان و یزد میگذرد اما نزدیک به ۱۷ استان از مزایای آن بهره خواهند شد و ضمن جلوگیری از مهاجرت مردم به سایر نقاط برای ۵۴ هزار نفر اشتغال پایدار ایجاد میکند.
در بحث شیرین سازی آب دریا نیز رضا اردکانیان وزیر وقت نیرو گفت «در دولت دوازدهم مطالعه انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به ۱۷ استان کشور آغاز شد که اکنون به انتها رسیده، ۱۷ استانی که سالیانه ۶۰ میلیارد مترمکعب مصرف آب سطحی و زیرزمینی دارند که ۲ میلیارد مترمکعب آن در بخش صنعت مصرف میشود.»
بنا به آمار شرکت مدیریت منابع آب، ایران درسال ۹۲ کشور تنها ۱۷ آب شیرین کن داشت که با اقدامهای انجام شده درحال حاضر این تعداد به ۷۲ مورد رسیده است.
معاون اول رئیسجمهور همچنین در این جلسه از وزارت نیرو خواست تا در پروژههای انتقال آب به فلات مرکزی ایران علاوه بر تامین نیازهای شرب و صنعت، به بخش کشاورزی نیز توجه کرده و در صورت امکان تخصیص های لازم در نظر گرفته شود.
وقتی حقوق قطره چکانی ،کار و ترافیک زیاد و طاقت فرساست ،مرخصی و تعطیلی وجود ندارد کارمند بیچاره که هیچ خانواده آنها نیز نظر روحیه و امید به زندگی داشتن چشم اندازی امیدوار کننده نیز نابود می کند
با اینکار فقط لعنت خدا ،انبیا اولیا، ملائکه و عمومی مردم را برای خود به ارمغان آورید
اولا دریاچه کاسپین فقط متعلق به ایران نیست و اگر قرار باشه که ایران خط لوله انتقال آب به فلات مرکزی ایران کار بذاره باید با کشورهای همسایه کاسپین به توافق برسه.
دوم اینکه هیچ کشور عاقلی ریسک نمیکنه آب دریاچه رو انتقال بده زیرا دریاچه یک محیط بسته داره و عملا به اقیانوس راه نداره که به بهترین شکل تغذیه بشه.
سوم اینکه مهمترین منابع تغذیه کاسپین، رود ولگا در روسیه و رود ارس از سمت آذربایجان هست که روسیه با احداث سد در ولگا، خروجی آب به سمت کاسپین رو به یک پنجم کاهش داده و رود ارس بعلت اینکه در کوه های ترکیه سرچشمه داره و همین الانشم ترکیه در حال ساخت سد روی ارس هست، پس بنابراین طی سالهای آینده حجم آب ورودی به کاسپین بسیار کمتر از اینی خواهد شد که الان هست.
چهارم اینکه هرساله سطح آب کاسپین حدود نیم متر کاهش پیدا میکنه که با آبگیری سد ارس در ترکیه، کاهش بارندگی بخصوص برف در شمال کشور و گرمایش جهانی و افزایش میزان تبخیر، حجم آب بشدت رو به کاهش خواهد رفت.
تنها چاره برای فلات ایران، صرفه جویی و انتقال آب از دریای عمان هست که به اقیانوس متصل هست
اگه آینده کشورمهمه بایدکارخانجات فلات مرکزی منتقل بشن کنارآب!
بایدکشاورزی باسیستم های به روز انجام بشه وازکشت چیزهایی که آب برهستن خودداری کنیم
بنظرم بایدکشتهایی که آب برهستن انجام نشه وبخاطرآینده کشور واردبشن!
ماکه سلطان گوجه داریم حالاچه عیبی داره که واردبشه؟!
هم رطوبت هوا را در مناطق مرکزی بیشتر کرده و احتمال نزولات آسمانی را بیشتر می کند
و هک کشتیرانی و پرورش آبزیان را در فلات مرکز زیاد می کنه
و گردشگری ساحلی را بیشتر می کند
هم بیابان زیایی و گردو غبار را کنترل می کند
جمعیت را ببر به سواحل جنوب نه اینکه دریا را بیاوری داهل کویر
.....
هیچ خبری ازش نشد؟
باشگاه خبرنگاران جوان خبر گذاشته بود
حتی ابر ها قابلیت بارش هم داشتن
هرچند انرژی زیادی میخواد میشه گفت سالم ترین طرح مبارزه با کم آبی بود
ما چسبیده به خلیج فارس (استان بوشهر بندر دیر dayyer ) آب شرب سالم نداریم
اونوقت فکر مرکزی !؟!!!
پس امارات و عربستان باید صادر کننده برنج باشن چون کلی دریا دارن
خراسان جنوبی و رضوی