در مدیریت خط ریلی «حیرتان- مزار شریف» از ازبکستان به کابل، طرف افغانستانی ابلاغیهای به ازبکستان ارسال کرده که پس از ۱۰ می سال جاری میلادی درآمدهای حاصل از بهره برداری از خط ریلی حیرتان- مزار شریف را «کابل» دریافت خواهد کرد.
مبادلات بازرگانی ازبکستان و افغانستان در ۷ ماه سال ۲۰۲۱ میلادی در سطح ۴۰۶ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار قرار گرفته است. هم اکنون در ازبکستان ۱۱۰ شرکت با سرمایه سرمایه گذاران افغان و در افغانستان نیز ۸ شرکت با حضور بازرگانان ازبک فعالیت میکنند.
گفت وگوهای دوجانبه هیأت ازبکی و طالبان به ریاست اکمل کمالاف، سرپرست معاون رئیس شرکت سهامی «راه آهن ازبکستان» و بختالرحمان شرافت، رئیس اداره راه آهن افغانستان صورت گرفت.
مقامات شرکت سهامی «راه آهن ازبکستان» درپایان گفت وگوهایی که در شهر ترمذ در مرز ازبکستان و افغانستان برگزار شد، گفتند در این نشست هیئت افغان اطلاعات نادرست رسانهها مبنی بر اینکه افغانستان قصد دارد همکاریهای خود با شرکت سهامی «راه آهن ازبکستان» را قطع کند، تکذیب کردند. علاوه بر این، اذعان شد که طرف افغان بر تقویت همکاریهای دوجانبه و برنامه ریزی برای گسترش بیشتر آن تأکید کرده است.
مقامات شرکت سهامی «راه آهن ازبکستان» همچنین گفتند طرفین قصد دارند مشترکاً از فرصتهای موجود برای تسریع تخلیه واگنها و نیز تسریع بازسازی ایستگاه های «نایب آباد» و «مزار شریف»، استفاده کنند.
طرفین درچارچوب این گفت وگو موضوع تسریع ساخت خط ریلی «مزارشریف-کابل-پیشاور» را نیز بررسی کردند.
سایت اداره راهآهن افغانستان هم در گزارشی با اشاره به سفر آتی هیئت طالبان به ازبکستان اعلام کرد که فسخ قراردادها در بخش راه آهن هم در دستور کار گفت وگوهای دوجانبه قرار دارد. اداره راهآهن افغانستان در گزارش خود به موارد تراکم بارها که در ایستگاه «حیرتان» خراب شدند، نیز اشاره کرد.