مهران کریمیان در نشست تخصصی برنامه اقدام و عمل حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان (رویکرد دوستدار کودک) گفت: طبق آیین نامه مصوبه سال ۸۴ هیات وزیران، بهزیستی در کنار ۱۱ دستگاه، فرآیند ساماندهی کودکان کار و خیابان را در کلانشهرها به عهده دارد.
او میگوید: از سال ۸۶ مراکز نگهداری از کودکان کار و خیابان به صورت غیردولتی با هدف پیشگیری و برطرف کردن مخاطرات و آسیبهای ناشی از حضور و کار کودک در خیابان، بازتوانی کودکان کار و خیابان و خانوادههای آنها از طریق افزایش تواناییهای تحصیلی و حرفهای و ارتقاء مهارتهای سازگاری کودک و افزایش تواناییهای شغلی، مالی و سرپرستی در خانواده و ارتقاء کیفیت زندگی کودکان و خانواده آنها راه اندازی شد.
این مقام مسئول نسبت به رشد کودکان کار در کلانشهرها که یکی از دلایل آن تورم و تبعات اقتصادی ناشی از آن است اظهار تاسف کرد.
به گفته آقای کریمیان، تمرکز سازمان بهزیستی همواره بر توانمندسازی مبتنی بر مددکاری اجتماعی در همه ابعاد زندگی کودک اعم از سلامت، تغذیه، آموزش و... بوده، اما توانمندسازی یکباره حاصل نمیشود و فرآیندی زمانبر و نیازمند همکاری کلیه آحاد جامعه است.
سرپرست بهزیستی خوزستان همچنین گفت: خوشبختانه با تلاش همکارانمان در بهزیستی و مراکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده در حال حاضر کلیه کودکان کاربازمانده از تحصیل پذیرش شده در مراکز بهزیستی، به چرخه تحصیل بازگردانده شده اند.
این مقام مسئول بر لزوم آگاهسازی آحاد جامعه نسبت به پیامدهای حضور کودکان در خیابان تاکید کرد و گفت: آمادگی کامل داریم تا ضمن برگزاری همایش و کارگروه تخصصی با اساتید دانشگاه و صاحب نظران حوزه آسیبهای اجتماعی نسبت به بازتعریف فرآیندهای نوین در ارائه خدمات و پیگیری راههای تازه برای کمک به کودکان کار و خیابان اقدام کنیم.
سرپرست بهزیستی خوزستان در پایان از عموم مردم درخواست کرد تا با عدم پرداخت وجوه نقدی به کودکان کار وخیابان نسبت به حل این معضل پیچیده با سازمان بهزیستی همکاری کنند.