خانم فاطمه محمدبیگی در نشست هماندیشی فراکسیون زنان مجلس با معاونت امور زنان گفت که «بستههای آموزشی درباره سبک زندگی زنان و دختران باید در قالب قانون در نظر گرفته شود.»
خبرگزاری تسنیم شهریور ماه پارسال گزارش داد که حدود ۶۰ درصد زوجهای نابارور به علتهایی مانند سبک زندگی، تاخیر در فرزندآوری، تغذیه و... قدرت باروریشان را از دست دادهاند که به آنها «نابارور ثانویه» گفته میشود.
در این گزارش آمده از سال ۹۲ تا ۹۴ در برخی استانهای پرجمعیت کشور، آمار ناباروری بیش از ۲۰ درصد بوده و ایران حدود ۴ میلیون زوج نابارور دارد که نیازمند دریافت خدمات درمان مشکل ناباروری هستند. بر اساس آمارهایی که این گزارش ارائه کرده، «روند ناباروری زوجهای ایرانی از ۵ درصد در اوایل دهه ۷۰ با سیری صعودی در اواسط دهه ۹۰ به بیش از ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است.»
مجلس با تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، هرگونه تولید، پخش و حمایت از برنامهها و محتواهای مغایر با سیاستهای کلی جمعیت را ممنوع اعلام کرده که این برنامهها و محتواها شامل فیلم، سریال، پویانمایی (انیمیشن) هم میشوند.
بر اساس این قانون، کتابهای درسی آموزش و پرورش باید تا حدود دو سال آینده محتواهای آموزشی در راستای سیاستهای کلی خانواده و جمعیت داشته باشند. به علاوه آموزش و مهارتهای تربیتی دوران بلوغ و ازدواج باید به صورت مستمر و حضوری به اولیاء و کارکنان آموزشی، متناسب با سن دانش آموزان و براساس سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی ارائه شود.
بیشتر بخوانید
وزارتخانههای علوم، بهداشت و مؤسسات آموزش عالی مکلف شدهاند تا چند ماه آینده آموزش مهارتهای دوران ازدواج و آگاهی بخشی از آثار منفی کم فرزندی در خانواده را در برنامههای سالانهشان داشته باشند.
وزارت بهداشت در قانون جوانی جمعیت مکلف شده «برنامه جامعی برای مهار، پایش ، پیشگیری و کاهش سقط خود به خودی جنین» را داشته باشد و بخشی از آن را با «آموزش عمومی اصلاح سبک زندگی» دنبال کند.
این وزارتخانه همچنین موظف شده با برگزاری دوره های آموزشی برای متخصصان زنان و مامایی، دروس مرتبط با درمان ناباروری را در دوره تخصصی زنان و مامایی پیشبینی کند. به علاوه باید دستورالعملها و متون آموزشی و ترویجیاش را برای «افزایش باروری، ثمرات بارداری و زایمان طبیعی در سلامت بانوان و کاهش هزینههای روحی، روانی و اقتصادی دوران بارداری» بازنگری کند.
در قانون جوانی جمعیت، بر تربیت و آموزش مهارتهای مربوط به سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی و ترویج فرهنگ ارزشمندی ازدواج، خانواده و فرزندآوری هم تأکید شده.