ابراهیم هزار جریبی در نشست تبیین کشت قراردادی پنبه که با حضور رئیس این سازمان گفت: تامین قسمتی از نهادههای مورد نیاز پنبه کاران، پرداخت حق بیمه کشاورزان، ارائه خدمات کارشناسی و خرید محصول با قیمت توافقی روز از جمله مفاد قراردادهای کشت پنبه است.
او گفت: کشت پنبه در مناطق گرم جنوب کشور مانند سیستان و بلوچستان از اواخر زمستان شروع شده است و کشت پنبه در دیگر استانها عمدتا در اردیبهشت ما صورت میگیرد از این رو توصیه میشود کشاورزان پنبه کار به کشاورزی قراردادی رجوع و توصیههای فنی کارشناسان را لحاظ کنند.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: استان فارس یکی از مهمترین استانهای پنبه کاری کشورمان است که از نظر تولید رتبه اول کشور را دارا است.
هزار جریبی گفت: این استان از نظر سطح در رتبه دوم کشور است؛ میانگین عملکرد وش پنبه کشور پارسال ۲۵۰۰ کیلوگرم در هکتار بود که استان فارس جزو سه استانی است که بیش از ۳ هزار کیلوگرم عملکرد در هکتار دارد.
او گفت: وزارت جهاد کشاورزی زراعت پنبه را در ردیف محصولات اساسی اولویت دار خودش قرار داده است و علاوه بر کشت قرادادی سه بسته حمایتی دیگر با امضای وزیر جهاد کشاورزی برای زراعت پنبه تصویب و به استانهای کشور ابلاغ شده است.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی؛ تجهیز و نوسازی کارخانههای پنبه پاک کنی را به منظور کاهش هزینههای فرآوری و افزایش کیفیت پنبه تولیدی را یکی از بستههای حمایتی ابلاغ شده دانست.
به گفته او تجهیز و نوسازی کارخانههای "بذر دلینته پنبه" که یکی از آنها در شهرستان داراب وجود دارد به عنوان یک بسته حمایتی دیگر در دستور کار قرار گرفته تا با اعطای تسهیلات کم بهره کارخانهها بتوانند خودشان را نوسازی کنند.
هزار جریبی از تخصیص تسهیلات یارانه دار برای تامین و خرید کمباینهای پنبه به عنوان سومین بسته حمایتی ابلاغ شده خبر داد و گفت: برنامه این است که همه استانهای کشور در پنبه کاری سهیم باشند؛ استانهای اصلی کشت پنبه شامل خراسان رضوی، فارس، اردبیل و گلستان است.
او با بیان اینکه در خرید محصول پنبه قیمت تضمینی وجود دارد، گفت: قیمت خرید تضمینی معمولا پایینتر از قیمت بازار است و خود بازار قیمت را تعیین میکند و دولت ورودی به خرید نخواهد کرد.