موضوع کمبود دارو از جمله انسولین آن هم از نوع قلمی موضوعی است که هر چند گاهی بیماران مبتلا به دیابت را آزار داده و انتشار هر نوع خبری در این مورد منجر به ایجاد التهاب در بین مصرف کنندگان آن میشود.
بیماران نیازمند این نوع دارو در طی دو هفته اخیر با نبود این دارو در زنجان مواجه شده و نسخه به دست روزانه داروخانهها را برای یافتن آن در مینوردند، مشکلی که با وجود وعدههای دانشگاه علوم پزشکی هنوز پابرجا بوده و هنوز حل نشده است.
در این رابطه معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در مورد انسولین قلمی آن هم برند خاصی کمبود در بازار وجود دارد، گفت: با توجه به اقدامات انجام شده برای رفع این مشکل به نظر میرسد طی هفته آینده این مشکل حل خواهد شد.
مریم نوبرانی می گوید: به طور مشخص داروخانه شهید بهشتی همه برندهای انسولین به جز آن برند خاص را دارد.
وی با اشاره به مذاکرات در حال انجام وزارتخانه بهداشت درمان و آموزش پزشکی با شرکت تامین کننده انسولین گفت: وزارتخانه تاکید بر پایین آوردن قیمت این انسولین را دارد و به نظر مشکل پیش آمده طی هفتههای آینده حل خواهد شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت: بالا بودن تعداد واحدهای این نوع انسولین تعداد مراجعات بیمار را به داروخانهها کاهش میدهد بنابراین من متوجه مشکلات بیماران هستم، ولی اطمینان میدهم که در حال حاضر هیچ بیماری بدون انسولین نمانده است.
او می گوید: مشکل کمبود دارو تنها مختص کشور ما نیست و هر کشوری بسته به موقعیت و شرایط خود با معضلاتی در این مورد مواجه هست که تلاش میکند این مشکلات را حل کند.
نوبرانی ادامه داد: مشکل کمبود انسولین فعلی با زمستان ۹۹ غیر قابل مقایسه است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان به خاص بودن شرایط کشور ما اشاره کرد و افزود: من نگرانیهای مردم را در این مورد درک میکنم و به آنها حق میدهم، اما نباید نگران تامین داروهای خود باشند.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات موجود در تامین داروها مقطعی است، تصریح کرد: تنش در بازار دارو همواره وجود داشته، ولی دولت تلاش دارد این تنشها را به حداقل رسانده و مشکلات مردم را حل کند.
نوبرانی در پاسخ به سوالی در مورد صحبتهای انجام شده در مورد حذف ارز ترجیحی در مورد دارو گفت: مردم باید مطمئن شوند که پرداختی مردم با اجرای این طرح تفاوتی نخواهد کرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه طرح مورد نظر هنوز اجرایی نشده است، گفت: هر چند اجرای این طرح با مشکلاتی مواجه است، ولی خوب مزایای زیادی هم دارد که باید به آنها توجه شود.
وی با تاکید بر نظارت بازرسان دارویی بر عملکرد داروخانهها به ویژه در بحث گرانفروشی گفت: بحث نظارت بر عملکرد داروخانهها با جدیت از طرف معاونت غذا و دارو پیگیری میشود، با اینحال بیماران میتوانند از داروخانهها درخواست فاکتور داشته باشند و این یکی از حقوق بیماران در داروخانهها است.
نوبرانی تاکید کرد: پیگیری موضوع تخلفات در داروخانهها به ویژه گرانفروشی نیازمند ارائه سند یا همان فاکتور است.