حمت الله تجدد گفت: میزان فروش فرشهای دستباف به علت گرانی و پایین آمدن قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و از طرفی فرش نیاز روز نیست و فقط افراد در مواقعی نظیر تعویض منزل یا تهیه جهیزیه به دنبال خرید فرش جدید میروند.
به گفته او در حال حاضر بازار فرش دستباف به دلیل کاهش صادرات و استقبال کم داخلی در رکود به سر میبرد و صادرات فرش دستباف به دلیل تحریمها از ۴۰۰ دلار در سال ۱۳۹۷ به ۶۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ رسید و همچنین در داخل کشور نیز به دلیل گرانی فرش دستباف و مشکلات مالی که گریبانگیر مردم شده کاهش خرید را در بازار داریم.
رئیس اتحادیه فرش دستباف استان اصفهان می گوید مشکلات و موانع تولیدی عواملی مانند بالا رفتن قیمت ابریشم است که با افزایش دلار رقم خورده، این اتفاق سبب کاهش واردات ابریشم نیز شده و میزان فروش فرشهای دستباف به علت گرانی و پایین آمدن قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است.
مساله و مشکل اصلی در صادرات پیش آمده که اگر این موضوع حل بشود به دنبال آن مشکلات دیگر نیز رفع خواهد شد و کاهش صادرات فرش به دلایلی نظیر مشکلات اقتصادی جهانی، تحریمها و در ۲ سال گذشته نیز بیماری کرونا پیش آمده است.
کاهش ورود گردشگران به دلیل شرایط کرونایی حاکم بر جهان نیز باعث افت شدید فروش و حتی تعطیلی برخی مغازههای فرش فروشی شده است.
راهکار برون رفت از این شرایط، اختصاص ارز دولتی به واردات ابریشم است
به گفته او دولت باید برای واردات، تسهیلات و ارز اختصاصی در نظر بگیرد تا تولید کنندگان ابریشم را با قیمت مناسب تهیه کنند و تولید افزایش یابد و برای فروش بیشتر داخلی هم وام و شرایطی فراهم کنند که مردم به صورت اقساطی قادر به تهیه فرش دستباف بشوند و میزان استقبال آنها نیز بالاتر برود.
رئیس اتحادیه فرش دستباف استان اصفهان می گوید: انتظار ما از مسئولان اهمیت بیشتر به صنعت فرش دستباف به عنوان صنعتی عظیم و ملی هست و درخواست داریم این صنعت از زیر نظر وزارت صمت جدا شود و به صورت سازمان مستقل تحت پوشش نهاد ریاست جمهوری قرار بگیرد تا روزنه امیدی در روند حل مشکلات به وجود بیاید.
منبع: تسنیم