تقیلو با اشاره به گسترش مسمومیت با قارچ در کشور گفت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون هیچ موردی در رابطه با مسمومیت با قارچ در زنجان مشاهده و گزارش نشده است.
او بااشاره به علائم مسمومیت با قارچ، گفت:عوارض گوارشی، اختلالات عصبی، گرفتگی عضلات، اختلالات حرکتی و کاهش سطح هوشیاری از جمله علائم این نوع مسمومیت است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: مردم از مصرف قارچ های فله غیر بسته بندی و غیر پرورشی خودداری کرده و در نظر داشته باشند که مصرف و حتی لمس قارچ های سمی کوهپایه ای یا کوهستانی ممکن است مسمومیت ایجاد کند.
تقیلو گفت: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت سم موجود در آن ها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، پرهیز از مصرف قـارچ هـای روییده در طبیعت است؛ سم قارج پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ های وحشی موجود در طبیعـت و غیر پرورشی اجتناب کرد.