نیلوفر حیدری گفت : با توجه به نبود برنامه واکسیناسیون در مقابل کرونا برای کودکان زیر ۵ سال این گروه سنی در معرض خطر هستند.
به گفته کارشناس تغذیه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیماری کرونا در این سنین خود را با علائمی مانند بی اشتهایی ابریزش بینی تب و سرفه بروز میدهد بنابراین کودکان زیر ۵ سال گروه اسیب پذیر هستند که باید با تغذیه مناسب برای افزایش سطح ایمنی آنها را از این بیماری حفاظت کرد.
برای کودکان زیر ۶ ماه تغذیه با شیر مادر اهمیت فراوانی دارد و برای کودکان بالای ۶ ماه با استفاده از آب و مایعات گرم مانند سوپ میتوان سیستم ایمنی بدن انها را افزایش داد.
شستشوی دستهای کودکان و مادر کودک قبل از غذا خوردن برای از بین بردن آلودگیها مهم است هم چنین اسباب بازیهای کودکان باید شستشو شود.
وعدههای غذایی کودکان باید به صورت کم حجم ۵ و ۶ بار در روز باشد و با استفاده از کدو، هویج، نخود فرنگی لوبیا سبز که سرشار از ویتامین آ و سی هستند غذاها را غنی کنند.
منابع غذایی پروتئین دار برای تقویت سیتم ایمنی کودکان بسیار مفید است که میتوان از گندم ماش و عدس به عنوان پروئتینهای گیاهی و آسان هضم استفاده کرد.
تخم مرغ از منابع پروتئنینی محسوب میشود که در کودکان بالای ۶ ماه با یک قاشق کره یا روغن زیتون میتواند مصرف شود.
برای کودکان زیر دو سال مکملهای ویتامین آ ویتامین دی و اهن باید استفاده شود که علاوه بر تقویت سیتم ایمنی به رشد کودک کمک میکند.
برای کودکان بالای دو سال میان وعدهها نقش مهمی دارند که باید از آجیلهای تازه، میوهها، آبمیوههای طبیعی، شیر پاستوریزه و خرما استفاده کرد.
برای کودکان ۲ تا ۵ سال حتما از همه گروههای غذایی در برنامه روزانه استفاده شود و سبزیجاتی مانند سبزیهای زرد انواع مرکبات، اسفناج، کدو حلوایی، طالبی که سرشار از ویتامین آ بتاکاروتن و ویتامین س هستند استفاده شود.
ماهی، مرغ، گوشت قرمز، انواع حبوبات هم برای افزایش ایمنی کودکان در مقابل بیماریهای عفونی مهم است .