آقای خالدی گفت: سه شهرستان کوهرنگ، کیار و لردگان زیر پوشش آموزش و پرورش عشایر قرار دارد.
۱۴۹ مدرسه عشایری در سه دوره تحصیلی در چهارمحال و بختیاری فعال و شامل ۱۰۵ مدرسه ابتدایی، ۲۴ مدرسه متوسطه اول و ۱۴ مدرسه متوسطه نظری و شش مدرسه متوسطه کار و دانش است.
۱۰ هزار و ۲۳۶ دانشآموزی عشایری و نوآموز پیش دبستانی در چهارمحال و بختیاری مشغول به تحصیل هستند.
بیشتر بخوانید
نرخ پوشش تحصیلی مدارس عشایری استان در دوره ابتدایی ۹۳.۹ درصد، متوسطه اول ۹۱ درصد و متوسطه دوم ۸۰ درصد است.
در مجموع ۶۶۴ معلم در مجموعه آموزش و پرورش عشایری چهارمحال و بختیاری خدمت میکنند که شامل ۲۷۸ نفر نیروی فرهنگی در دوره ابتدایی، ۲۲۱ نفر نیروی فرهنگی در دوره متوسطه، ۴۰ نیروی خدماتی، ۲۴ کادر اداری و ۱۰۳ دانشجو معلم هستند.
بالغ بر ۸۶ درصد جمعیت دانشآموزی عشایری در شهرستان لردگان مستقر و پراکندگی مدارس عشایری در سه شهرستان کوهرنگ، شامل ۱۲ مدرسه ابتدایی و دو مدرسه متوسطه اول، در شهرستان کیار، شامل ۱۳ مدرسه ابتدایی، چهار مدرسه متوسطه اول و پنج مدرسه متوسطه دوم و در شهرستان لردگان نیز ۸۰ مدرسه ابتدایی، ۱۸ مدرسه متوسطه اول و ۱۵ مدرسه متوسطه دوم هستند.
در دوران شیوع کرونا دانشآموزان در مجموعه آموزش و پرورش عشایر به صورت حضوری و ترکیبی به ادامه تحصیل پرداختند.
۱۴ مدرسه در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که عشایر برون کوچ هستند و معلم نیز همراه با ایل به تدریس دانشآموزان میپردازد.
مهمترین مشکلات دانشآموزان عشایری در سه بخش فضای تحصیل، نیروی انسانی و تجهیزات دسته بندی میشود و نبود فضای تحصیلی تحت مالکیت، مدارس چادری و هزینههای هنگفت نگهداری آنها، کمبود ساختمان مدرسه فنی و حرفهای در منطقه سردشت، وجود مدارس استیجاری، تخریبی و قدیمی، پایین بودن سرانه ورزشی و... ازجمله مشکلات در حوزه فضای مناسب تحصیلی هستند.
تجمع نیروها در مناطق محروم بیشتر با رشتههای غیرمرتبط است و در حوزه تجهیزات نیز با توجه به پراکندگی مدارس با کمبود خودرو مواجه هستیم، همچنین در زمینه تجهیزات به ویژه در مدارس شبانهروزی عشایری نیز مشکلاتی وجود دارد.