مجتمع بندری انزلی با توجه به موقعیت جغرافیایی ممتاز و نزدیکی و همجواری این بندر به مراکز و شهرستانهای دارای کارخانجات تولیدی و راه دسترسی جادهای ایمن و آسان و همچنین ارائه خدمات مطلوبتر همواره مورد استقبال صاحبان کالا قرار داشته است.
با توجه به اینکه کاهش قیمت تمام شده کالاها، برای کشور و سرمایه گذاران اهمیت زیادی دارد، اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان تمام سعی خود را کرده است که در این بخش تصمیمهای مناسبی اتخاذ کند، از همین رو شاهد توسعه و افزایش روند رو به رشد ۶ درصدی در تخلیه و بارگیری کالا و رشد ۷۹ درصدی در صادرات کالاهای غیرنفتی در سال گذشته در مجتمع بندری انزلی بودیم.
ظرفیت مجتمع بندری انزلی در بخش سیلو غلات ۹۶ هزار تن بوده که هم اکنون با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال ساخت دو سیلو ۵۰ هزار و ۴۵ هزار تن است که با تکمیل این پروژه ظرفیت این بخش به ۱۹۱ هزار تن خواهد رسید.
در بخش مخازن روغن نیز ظرفیت کنونی ۱۰ هزار تن است که با تکمیل مخزن ۶ هزار تنی توسط سرمایه گذار بخش خصوصی این مقدار به ۱۶ هزار تن افزایش پیدا میکند. همچنین به منظور احداث خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی ۷ کیلومتر در محوطههای بندری و خارج از بندر در حال انجام است.
اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان همواره مشوقهای سرمایه گذاری را در راستای حمایت از سرمایه گذاران از جمله برخورداری از مزایای مناطق آزاد تجاری و صنعتی و معانیت مالیاتی و امکان برخورداری از تسهیلات وجوه اداره شده سازمان برای توسعه و تمرکز طرحهای زیرساختی ارائه کرده و دسترسی آسان به مناطق صنعتی و پر جمعیت مرکز، شمال و شمال غرب کشور از جمله مزایای این بندر ۳۰۰ ساله است.
در مجموع ۴۴۴ میلیارد تومان در بندرانزلی سرمایه گذاری شده است، بر این اساس جذب سرمایههای سرمایه گذاران برای مرکز گردشگری – تفریحی و دریایی، احداث سیلوی غلات، مخازن روغن خوراکی، صنایع تولیدی و ارزش افزوده، مرکز ساخت و تعمیرات کشتی در دستور کار قرار گرفته است.