وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این هفته با اخبار متنوع و بیشماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در این بسته خبری مشاهده کنید.

حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این هفته با اخبار متنوع و بیشماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در زیر دنبال کنید.

نام نویسی ۲ وام دانشجویی دکتری و ضروری آغاز شد

مسعود گنجی گفت: دانشجویان واجد شرایط برای دریافت وام ضروری و دکتری به سامانه صندوق رفاه دانشجویی مراجعه و ثبت نام کنند.

مهلت نام نویسی برای دریافت ۳ وام تحصیلی، شهریه و ودیعه مسکن هم تا ۲۵ اردیبهشت ادامه داشت.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تاکید کرد: اعتبار۲۰۰ میلیارد تومانی وام شهریه برای دانشجویان تحت حمایت کمیته امداد و سازمان بهزیستی در نظر گرفته شده است.

برای رشته های پرطرفدار راهی جز برگزاری کنکور وجود ندارد

وزیر علوم گفت: با توجه به اینکه تقاضا برای رشته های خاص زیاد است، کنکور قابل حذف شدن نیست.

او می گوید: برای ۸۵ درصد رشته های دانشگاهی امکان حذف کنکور یا استفاده از سوابق تحصیلی وجود دارد، اما برای رشته های پر طرفدار راهی جز برگزاری کنکور وجود ندارد.

آغاز نام‌نویسی متقاضیان جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها

بر اساس جدول زمانبندی فراخوان اردیبهشت ۱۴۰۱ جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها، فراخوان جذب اعضای هیئت علمی اردیبهشت ۱۴۰۱ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور از ۸ اسفند ۱۴۰۰ آغاز شد.

دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی تا پایان اسفند  ۱۴۰۰ فرصت داشتند با مراجعه به سامانه مرکز جذب وزارت علوم به نشانی https://applicant.markazjazb.ir برای جذب هیئت علمی اعلام نیاز کنند.

بررسی اعلام نیاز دانشگاه‌ها و تخصیص ظرفیت توسط مرکز نظارت و ارزیابی از ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ آغاز و تا ۲۶ فروردین ۱۴۰۱ ادامه داشت.

دانشگاه‌ها نیز از ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ الی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ به تطبیق نیاز با تائیدیه مرکز نظارت خواهند پرداخت و فرآیند نام نویسی متقاضیان برای جذب در دانشگاه‌ها نیز از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد.

امسال برخلاف فراخوان‌های قبلی جذب، فقط دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری می‌توانستند در این فراخوان شرکت کنند که تا ۶۰ درصد مراحل فراخوان قبلی را به پایان رسانده باشند.

هزار دانشجو امسال به فرصت مطالعاتی خارج از کشور اعزام می‌شوند

محمدجواد سلمانپور درباره اعزام دانشجویان به فرصت‌های مطالعاتی خارج از کشور گفت: سازمان امور دانشجویان، ۲ هزار فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت ۶ ماهه برای دانشجویان مقطع دکتری در داخل کشور و هزار فرصت تحقیقاتی خارج از کشور فراهم کرده است.

معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان افزود: دانشگاه‌ها باید تا سقف اعلام شده، نسبت به معرفی دانشجویان اقدام کنند. بعد از بررسی شرایط دانشجویان در کارگروه اداره کل بورس، اعزام به فرصت‌های مطالعاتی را به دانشجویان اطلاع رسانی می‌کنیم.

سلمانپور گفت: سال گذشته ۲۶۸ نفر از فرصت مطالعاتی خارج استفاده کردند و ظرفیت اعزام دانشجویان دکتری به فرصت‌های مطالعاتی خارج از کشور امسال رشد چند برابری دارد.

او می گوید: فرصت‌های مطالعاتی خارج از کشور به قوت خود باقی است چرا که بر این باور هستیم، اعزام دانشجویان به این فرصت ها، نگاه آن‌ها را از حیث علمی تحت تاثیر قرار می‌دهد و با فضای بین الملل آشنایی پیدا می‌کنند. این فرصت‌ها همچنین از نظر علمی، آورده‌های قابل توجهی برای نظام به دنبال دارد.

به گفته سلمانپور اعزام دانشجویانی که به هر دلیل از فرصت های مطالعاتی خارج از کشور جا ماندند، در صورتی که دانشگاه‌ها اسامی آن‌ها را در فهرست هزار نفر اعزامی قرار دهند، شرایط آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

سلمانپور افزود: در فرصت‌های مطالعاتی داخل کشور، دانشجویان با هماهنگی دانشگاه‌ها از دانشگاه محل تحصیل خود به دانشگاه دیگر برای گذراندن این دوره‌ها می‌روند؛ سال گذشته ۳۰۴ نفر از فرصت تحقیقاتی داخل استفاده کردند که این رقم برای سال جاری ۲ هزار نفر در نظر گرفته شده است که رشد چند برابری خواهد داشت.

۹۶ هزار نفر در آزمون دکتری انتخاب رشته کرده اند

علیرضا کریمیان گفت: کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۱ روز سه شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ توسط سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد.

انتخاب رشته در آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۱ از پنجشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آغاز شد و پس از تمدید، داوطلبان مجاز به انتخاب رشته تا سه شنبه ۳۰ فروردین فرصت داشتند برای انتخاب رشته حداکثر ۵۰ کدرشته، اقدام کنند.

مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: تاکنون ۹۶ هزار و ۱۶۰ نفر از افراد مجاز نسبت به انتخاب رشته در آزمون ورودی دوره دکتری اقدام کرده اند.

آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۱ در روز جمعه ۶ اسفند ۱۴۰۰ با حضور ۱۸۶ هزار داوطلب برگزار شد. از میان ۱۸۶ هزار داوطلب دکتری تعداد ۱۳۷ هزار و ۱۱۷ نفر مجاز به انتخاب رشته شده‌اند.

اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب برای شرکت در مرحله دوم (مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و …) در دهه سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ از طریق سایت سازمان سنجش منتشر خواهد شد. در نهایت ۲۴ هزار و ۲۵۴ در دوره دکتری تخصصی پذیرفته می‌شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار