به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، زینالعابدین قراچورلوی گفت: یکی از مناطق حساس و مورد درخواست مردم منطقه، ساماندهی محله جمکران بوده که سالها این محله در کشوقوس ورود به محدوده شهری بوده است.
او از ورود محله جمکران به محدود شهری در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: بعد از رفع مشکلات الحاق و رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر ورود محله جمکران به محدوده شهری، طرح تفصیلی این محدوده آماده شد و امروز مطالبات مردمی بر بازگشایی معابر و توافق با شهرداری برای زمینهای خام است.
مدیر منطقه پنج شهرداری قم می گوید: برای حل مشکلات مردم نیازمند مشارکت تمام نهادها، ادارات، استاندار و شهردار و همچنین شورا هستیم که نخستین موضوع توافق برای زمینها مطرحشده است، اما مشکل ثبت قید غیرقابل تغییر در کنار کلمه فضای سبز مشکلات زیادی را برای مردم و شهر ایجاد کرده است.
او گفت: قید غیرقابل تغییر کاربری فضای سبز در زمینهای مردم بوده و بهعلاوه آن سرانه فضای سبز هر منطقه نیز بر اساس جمعیت آن مشخص میشود و شهرداری توان مالی ایجاد این مساحت از فضای سبز را در این منطقه نداشته که باید به همه این موارد در کنار هم توجه کرد.
قراچورلوی، بررسی ابعاد قانونی تغییر قید فضای سبز بر زمینهای مردم را یکی از برنامههای شهرداری در سال ۱۴۰۱ عنوان کرد و گفت: یکی از راههای حل این مشکل استفاده از مادهواحده بود که بازهم به خاطر قید غیرقابل تغییر در کنار فضای سبز، کار متوقف شد و کمیسیون ماده ۵ نیز نتوانست کاری انجام دهد.
او به مصوبه سفر اخیر ریاست جمهوری مبنی بر تغییر کاربری این زمینها اشاره کرد و گفت: باوجود امضا و تأکیدات هیئت دولت مبنی بر تغییر این بند که میتوانست شهر را تغییر بدهد، اما در بدنه کارشناسی وزارت راه و شهرسازی و شورای عالی شهرسازی و معماری با آن مخالفت کردهاند.
مدیر منطقه پنج شهرداری قم بازگشایی معابر و ارائه خدمات مطلوب به محله جمکران را منوط به تأمین اعتبار دانست و گفت: بعد از سه ماه کار کارشناسی در منطقه ۵ شهرداری و معاونت حملونقل و ترافیک، معاونت شهرسازی و اداره طراحی در مرکز، طرح این محله آماده شد، ولی تنها یکی از معابر در کمسیون ماده پنج تعیین تکلیف شد، درحالیکه یک مجموعه پیشنهاد به کمسیون فرستادهشده بود.
ا. اجرای طرح پیشنهادی شهرداری را حلال مشکلات محله جمکران عنوان کرد و گفت: وضعیت شوارع و محله جمکران که به شهر الحاق شده یک روستا است و اگر بخواهیم بهعنوان یک محله از شهر تغییری ایجاد کنیم و خدمات ارائه دهیم، نیاز بوده در گام نخست شوارع آن شبیه شهر طراحی شود.
قراچورلوی می گوید: ارائه خدماتی مانند حملونقل عمومی و تاکسی و اتوبوس و خدمات محلهای نیازمند اجرای این طرح است که این طرح با مطالعات دقیق و متدهای علمی با افق دید چندساله شوارع طراحی شد و حتی مجوزهای قبلی نیز موردتوجه قرار گرفته تا قابلیت اجرای طرح ممکن شود.
او طرح جدید را موردقبول مشاور طرح جامع ترافیک اعلام کرد و گفت: لازمه کار عمرانی داشتن ابزارهای موردنیاز با کارکردهای مشخص است، اما در محله جمکران چنین شرایطی وجود نداشته و ابزار موردنیاز در اختیار ما نیست و ما از عهده هزینههای آن برنمیآیم.
مدیر منطقه پنج شهرداری قم گفت: برای حل مشکلات محله جمکران باید استان متحد شده و با همافزایی تمام دستگاهها، درخواستها را به شورای عالی شهرسازی و معماری ارسال کرده تا تصمیمگیری مجدد انجام شود.
بین این زمینهای بدون توافق
چند سالی برای سرمایه گذاری زمین خریدیم سرمایه پوچ شده الان یه ماشینم نمیدن