آرمان خالقی قائممقام خانه صنعت و معدن ایران گفت: در آمارهای اعلامی سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲.۵ میلیارد دلار قاچاق برای کشور برآورد شده است که از این بین حدود ۹ میلیارد دلار به قاچاق ورودی کشور مربوط است. یعنی اگر این میزان برای ایجاد اشتغال در مشاغل کوچک به کار گرفته شود بیش از ۵ میلیون شغل میتوان در کشور ایجاد کرد.
با توجه به واردات ۳۸ میلیارد دلاری کشور در سال ۹۹، میزان قاچاق بیش از ۳۰ درصد کل واردات کشور ارزش داشته است. دولت راهکارش را برای مقابله با قاچاق همان ابتدا اعلام کرد. رئیس جمهور در ماههای ابتدایی دولت گفت: باید بازنگاهی در مبارزه با قاچاق داشته باشیم، سامانهها اقدام خوبی بود که باید تکمیل شود.
سامانههایی که رئیس جمهور به آن اشاره کرد در کنار هم سامانه جامع تجارت را تشکیل میدهند.
آقای هادی معاون سازمان توسعه تجارت الکترونیک گفت: منظومهای از سامانهها در کنار هم سامانه جامع تجارت را تشکیل میدهند، این سامانه هم محلی برای دسترسی کاربران به تمام سامانههای زیر مجموعه است و هم بستر تبادل اطلاعات بین دستگاهها خواهد بود.
سامانه جامع تجارت نقطه اتصال تمام دستگاههای حوزه تجارت است که قرار است سرعت و شفافیت را افزایش دهد و این افزایش شفافیت باعث کنترل قاچاق در کشور میشود.
آقای خسرو پور کارشناس اقتصاد دیجیتال گفت: ایجاد سامانهها و ایجاد شفافیت نتیجه به کارگیری فضای آی تی است. با این فرایند از به کار گیری امضاهای طلایی و تخلفات این چنینی جلوگیری میکند.
سامانه جامع تجارت در دولت قبل و در اذر ۹۹ یک بار افتتاح شد و قرار بود در کمتر از دو ماه تکمیل شود، اما این وعده محقق نشد و به دولت جدید رسید ۹ آبان سال قبل وزیر صمت وعده تکمیل این سامانه تا پایان ۱۴۰۰ را داد.
آقای فاطمی امین وزیر صمت گفت: یکی از برنامههای وزارت صمت برای مقابله با قاچاق تکمیل سامانه جامع تجارت است که در حال تکمیل است؛ با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده تا پایان سال ۱۴۰۰ این سامانه تکمیل خواهد شد.
ادعای وزیر صمت هم محقق نشد و مسئولان سامانه تکمیل آن را به سال بعد موکول کردند. در این بازه زمانی لیستی از میزان تکمیل سامانه منتشر شد که در آن گمرک کمترین و سامانههای وزارت صمت بیشترین فیزیکی را در اتصال به سامانه حامع تحارت داشتند.
دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق گفت: شخص اقای مخبری، معاون اول رئییس جمهور به این ورود کردند و به دستگاهها مهلت داده شده تا پایان فروردین فرایند اتصال به سامانه را تکمیل کنند.
امروز سررسید تاریخ اعلامی مسئولان ستاد مبارزه با قاجاق بود و هنوز خبری از تکمیل سامانه حامع تجارت نیست. برای چندمین بار سراغ وزیر اقتصاد رفتیم و علت عدم اتصال دستگاهها را جویا شدیم.
خاندوزی وزیر اقتصاد گفته بود: برای دستگاههایی که موفق به تکمیل سامانه در مدت اعلام شده نشدند فرصت ویژهای داده شده تا سامانه را تکمیل کنند. با توجه به شرایط فعلی سامانه جامع تحارت در همین ماههای ابتدایی تکمیل خواهد شد.
البته رئیس ستاد مبارزه با قاچاق باور دارد که تکمیل آن بیشتر از تاریخی اعلامی وزیر اقتصاد طول خواهد کشید.
مویدی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق گفت: با برنامه ریزیهای انجام شده و طبق آخرین صحبتهایی که با معاون اول رئیس جمهور داشتیم دستگاهها تا پایان مرداد برای تکمیل سامانه و اتصال به آن اقدام کنند. این پنجمین بار است که وعده تکمیل سامانه جامع تجارت داده میشود، اما هنوز تکمیل نشده است.
برای پنجمین بار وعده تکمیل سامانه جامع تجارت داده میشود، اما هنوز این وعده محقق نشده، قاچاق سالانه ۱۲ میلیادر دلاری کشور ۵ میلیون شغل را از بین میبرد.
داعش وقاچاقچی یکی هستند.دستورجمع کردن کالای قاچاق حکمش باداروهای قاچاق وهزینه تامین ریالی فرقش چیه؟
..اما قاچاق بیاد نباید به خورد ملت ایران چیزی ارزان برود هان
شما تولید خودرو را به مرز ده ملیون با همه توان چه قطبهای خودرو ساز گازی و چه قطبهای خودروسازی برقی و چه دیگر سرهم بندسازان به دهها سرهم بندسازی گازی و برقی و دیزلی و بنزینی افزایش دهید و کشور را برای انقلاب قطعه سازی و هزاران قطعه سازی دولتی و خصوصی و دانشگاهها و پژوهشگاههای قطعه ساز آماده و مجهز و پرتوان سازید
اینگونه نتنها صنعت خودرو و قطعه سازی فراملی خواهد شد که اشتغال زایی دهها ملیونی هم به احتمال زیاد هم در پی خواهد داشت و ثمره و میوه این تلاش رشد مانا و ماندگاری این توانایی در کشور و برای همیشه و حال و آیندگان خواهد بود.
و مامی مانا از شما بزرگواران و زحمتکشان در صورت تلاش و ما سربازان بی نام و نشان ،بجای خواهد ماند.
اگر سیستمهای دقیق نظارتی و رهیابی و ردیابی هم باشد و کیفیت ایران ساخت پایین باشد باز هم قاچاق قارچ گونه رشد میابد پس با اینهمه حمایت تولید ایران باید رباتیک و مکانیزه با کیفیت شود
چرا جلوی قاچاق که از کشور بیرون میرود جنس ارزان نمیگیرید .از اون بر ظلم به مردم .جلوی واردات گرفتید ..از اون بر ظلم به مردم بیشتر. جلوی صادرات مفت و ارزان جنس داخل را به مرزها نمیگیرید
قاچاقچی اصلی مدیران و مسئولین هستند که حتی گمرک رو هم با رشوه دور زدند
واقعآ مردم فکر میکنند که مسئولان نظام دارند به ریش ملت میخندند وگرنه مگه میشه این همه دروغ و اختلاس و اخلاق های بسیار بد همه سران نظام که در خبرگذاری های داخلی و خارجی به شکل سریالی داره منتشر میشه ذره ای تاثیر نداشته باشه.
بابا به خدا مسئولان کشورهای بی خدا و کافر و جهنمی اگه یک ده هزارم این مشکلاتشون لو بره اینقدر اخلاقیات براشون مهمه اگه خودکشی نکنند حتما استعفا میدن ، خجالت هم خوب چیزیه والا
ممنونم از وای جی سی که همه نظرات را منتشر میکند
باشد که مسئولی ببیند و قدری تفکر کند
درسال تولیدملی سیسمونی نوه شان راازترکیه خریداری میکنند
در غیر این صورت برای کالای ایرانی یا باید تو صف باشیم یا نوبت قرعه کشی
اگر واقعا حامی تولید بودند باید بعد از چند سال انحصار تولید خودرو ورود خودرو خارجی به کشور باز میشد تا رقابت به شکل درست در جریان باشد
مدیران قاچاقچی