عباس پاپیزاده که برای بررسی مسائل عشایر استان اردبیل به این استان سفر کرده بود گفت: امروز یکی از موضوعات مهم در حوزه عشایر مسئلۀ تامین معیشت و ارتقای سطح اقتصاد جامعه و خانوارهای عشایری است. در این زمینه سازمان امور عشایری تلاش میکند اتکای عشایر با انواع حمایتهای در نظر گرفته شده برای بهبود وضعیت اقتصاد خانوارهای عشایری به خودشان باشد و نباید متکی به حمایتهای دولتی باشند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران میگوید: تا جایی که قانون اجازه داده و میدهد از زنان عشایری حمایت میکنیم و در نظر داریم با افزایش سطح کمکهای مالی به صندوق اعتباری خرد زنان عشایر، توان این قشر تلاشگر و مولد را جامعه را ارتقا دهیم.
پاپی زاده گفت: امروز فرزندان عشایر تحصیل کرده¬ هستند و با بازار آشنایی بیشتری دارند و باید از این دانش و ظرفیت در بازاریابی محصولات تولیدی خانوادههای خود استفاده کنند؛ ضمن اینکه فروشگاه اینترنتی «عشایرشاپ» نیز در این خصوص راه ¬اندازی شده که الگویی نظیر دیجی¬ کالا در حوزه عرضه محصولات عشایر است.
او با اشاره به استقبال مردم از گردشگری، به عشایر منطقه خلخال پیشنهاد کرد تا برای کسب درآمد بیشتر، تلفیقی از بوم گردی، صنایع دستی و گردشگری را به گردشگران ارائه دهند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران همچنین گفت: کمک می¬کنیم با همکاری مسئولین استان، مکانهایی برای عرضۀ محصولات عشایر تا در استان¬ها راهاندازی شود، گفت: تولید برای عشایر باید سودآور باشد تا هزینههای برگزاری نمایشگاه و حمل و نقل و... را از محل این سود تامین کنند.
پاپی زاده با بیان اینکه در سال آینده اعتبارات و تسهیلات قابل توجهی به جامعه عشایری اختصاص داده خواهد شد، گفت: با تصویب مجلس، در قانون بودجه سال آینده سه هزار میلیارد تومان برای بیمه رایگان عشایر اختصاص داده میشود و زنان عشایری هم میتوانند بر اساس ضوابط قانونی از این بیمه رایگان استفاده کنند.
او میگوید: همچنین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان به صندوق¬های اعتبارات خرد زنان عشایر اختصاص داده میشود و پنل¬های خورشیدی بیشتری نسبت به سالهای قبل در مناطق عشایری توزیع می¬شود و این موضوع را از طریق مجلس در بودجه سال آینده پیگیری میکنیم.
رئیس سازمان امور عشایر ایران همچنین از تخصیص ۲۵ میلیارد ریال اعتبار برای ترمیم، مرمت و بهسازی راههای عشایری شهرستانهای خلخال و کوثر و از محل اعتبارات استانی و ملی در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه در نزدیک بودن زمان کوچ عشایر منطقه تلاش خواهیم کرد تا قراردادهای لازم برای اجرای طرحهای بهسازی راه عشایر این دو شهرستان در اردیبهشت ماه امسال آماده و طرحها قبل از کوچ عشایر اجرا شوند.
پاپی زاده گفت: با توجه به ایجاد مشکل برای برخی از عشایر منطقه پس از اجرای طرح ساماندهی دفترچههای عشایری وحذف نام برخی افراد از جامعه عشایری در تلاش هستیم تا با همکاری سازمان امار ایران عشایر دارای زیر ۳۰ راس دام را تحت پوشش دفترچههای عشایری قرار دهیم.