حمید مهدوی گفت: هر سال همه واحدها و شرکتهای فناور و دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بر اساس شاخصهای گردش مالی، پیچیدگی فناوری، بازارهای جدید، صادرات، فروش داخلی، نیروی انسانی، تحقیق و توسعه و میزان اتکا به سرمایه داخلی ارزیابی میشوند و به آنها امتیاز تعلق میگیرد.
سقف این امتیاز ۱۰۰ است و امتیاز بالای ۷۵ در سطح بسیار خوب ارزیابی میشود، شرکتهای دارای امتیاز بالای ۵۰، سطحبندی میشوند و بر اساس نتایج آخرین ارزیابی صورت گرفته، حدود ۵۵ درصد از آنها در سطح بسیار خوب قرار دارند.
به گفته او این امتیازبندی نقاط ضعف و قوت شرکتها در بخشهای مختلف را نشان میدهد، شرکتهای در سطح بسیار خوب تشویق میشوند و بر اساس نقاط قوت و با هدف توسعه بازار، به آنها خدمات لازم صورت میگیرد تا گسترش یابند.
اگر امتیاز شرکتها پایین باشد، اخطار دریافت میکنندکه بطور معمول کمتر از ۱۰ درصد از واحدهای فناور در این سطح قرار میگیرند و نقاط ضعف و مشکلات آنها بررسی و با ارائه سیستمهای خدماتی و مشاورهای برای رفع آنها کوشش میشود.
مهدوی میگوید از حدود ۶۰۰ واحد مستقر در این شهرک، حدود ۵۰۰ واحد به عنوان شرکت حقوقی ثبت شده اند و سایر آنها هستههای فناور یا واحدهای خدماتی هستند.
از بین حدود ۵۰۰ شرکت فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تاکنون حدود ۲۱۰ شرکت موفق به دریافت مجوز دانش بنیان شدهاند و در حال حاضر پرونده حدود ۲۲ شرکت نیز برای دریافت این مجوز در دست پیگیری است.
رییس پارک علم و فناوری شیخ بهایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت:اگر شرکتهای دانش بنیان در پارکهای علم و فناوری استقرار داشته باشند، مزایا به آنها تعلق میگیرد که تاکنون حدود ۶ هزار و ۷۰۰ شرکت در کشور مجوز دانش بنیان دریافت کردهاند.
بیش از ۶۰۰ شرکت دانش بنیان مُجوزدار در اصفهان مستقر است و این استان رُتبه دوم کشوری را در این زمینه پس از تهران دارد.
مهدوی میگوید در حال حاضر شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان دارای ۲ پارک علم و فناوری شیخ بهایی و ابوریحان بیرونی است.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان نخستین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور، فعالیت اجرایی خود را از سال ۱۳۸۰ با هدف حمایت و هدایت شرکتها و مؤسسات دانشبنیان آغاز کرد.
اکنون حدود ۶۱۲ شرکت دانشبنیان و واحد فناور با اشتغال بیش از هفت هزار و ۸۰۰ دانشآموخته دانشگاهی در این شهرک مستقر است.
منبع:ایرنا