حجت الاسلام و المسلمین سید محمد ناصر حیدری در نشست کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر میراث جهانی یزد گفت: دو موضوع کاملا متفاوت در پیش روی ما قرار دارد که نکته اول آن نیازسنجی محلات است و خروجی این اقدام در اختیار شهردرای قرار میگیرد تا بتواند بر اساس آن فعالیت کند.
او گفت: منتهی اینکه ما بر اساس کدام نقشه و چه طرحی پیش برویم مباحث مقدماتی است که باید قبل از شروع کار مد نظر قرار گیرد که مورد توجه نبوده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد با اشاره به اینکه ساعتها برای این موضوع بحث و بررسی قرار گرفته و نشستهای متعددی در این رابطه انجام شده است گفت: یزد ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و باید محلاتی که در نظر میگیریم به لحاظ جمعیت یک تناسبی داشته باشند نه اینکه محله یک هزار نفری در کنار محله ۱۳۰ هزار نفری آزادشهر قرار گیرد.
او گفت: نکته بعدی این است که برخی محلات با نامهایی انتخاب شده اند که اصلا چنین محلاتی در سطح شهر یزد نداریم و از طرف دیگر نامهایی که الان در میان مردم به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد حذف شده است.
به گفته حیدری: این موضوع مورد اعتراض مردم قرار گرفته و همچنان هم در برنامههای مختلف دیگر مورد اعتراض قرار میگیرد که چرا هویت و اسامی اصیل و قدیمی محلات یزد تغییر کرده اند.
او گفت: طرح تفصیلی اصلا مصوبه شورای شهر را ندارد، ولی شورای سوم بحث ۱۲۶ محله شهر یزد را تصویب کرده است که خیلی از این محلات اصلا جمعیتی ندارد و لازم است که با اصلاحیههایی که انجام میدهیم، به حدود ۶۰ محله برسیم و میانگین تقریبا ۱۰ هزار نفر جمعیتی را در نظر بگیریم.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد گفت: لازم است این بررسی به صورت دقیق انجام شود و محلات بر اساس ویژگیهای جمعیتی و فرهنگی و اجتماعی تقسیم بندی شوند و در نام گذاری هم دقت لازم صورت پذیرد.
به گفته او: بنای ما بر این است که در هر محله و پهنهای یک ورزشگاه در خدمت مردم داشته باشد و با توجه به تقسیم بندی فعلی که صورت گرفته به لحاظ جمعیتی هیچ عدالتی رعایت نمیشود.
حیدری میگوید: در این مسیر البته مباحث جمعیتی صرفا اصل در کار به حساب نمیآید و علاوه بر آن باید مباحث فرهنگی و اجتماعی را هم مد نظر داشت و ممکن است که ویژگیهای فرهنگی اجتماعی سبب ایجاد استثناهایی در برخی محلات شود.