جعفر سلگی گفت: امسال سال سخت آبی را در شهرستان نهاوند به علت کمبود بارش ها داریم و با متجاوزان و اخلالگران استفاده غیر قانونی از منابع آبی و تضییع حقابه بهره برداران در شهرستان نهاوند برخورد می کنیم.
او گفت: به علت شرایط حساس سال آبی نهاوند امروز با حضور مدیرعامل آب منطقه ای استان و سایر اعضای این شورا در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.
سرپرست فرمانداری نهاوند گفت : با توجه به وظیفه ذاتی این اداره آمور منابع آب شهرستان جهت تحویل حجمی آب رودخانه گاماسیاب به سربندهای اصلی وراینه، گبری ، بیان ، تکه، فیازمان و شعبان به نمایندگان کشاورزان زیرپوشش انهار مذکور و با توجه به کم آبی سال جاری و جهت جلوگیری از هرگونه تنش و در گیری بر اساس در صدهای تعیین شده بر اساس اراضی زیرپوشش هر نهر و سوابق موجود در مدیریت مناب آب ، و جهت تقسیم و توزیع بوسیله جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند ضروریست اقدامات لازم صورت در این زمینه تحقق پذیرد.
سلگی گفت: با توجه به بحرانی بودن وضعیت منابع آبی در سال جاری با برهم زنندگان تقسیمات انجام شده و اخلال گران در امر آبرسانی جهت جلوگیری از تضییع حقابه بران به شدت برخورد خواهد شد و در این خصوص هیچگونه مماشاتی صورت نخواهد گرفت.
این مسئول گفت: کشاورزانی که اقدام به کشت دوم می کنند و مجوز برای برداشت آب زیرزمینی و سطحی نداشته باشند با تایید و پیگیری اداره منابع آب حق استفاده از آب رودخانه و چاه های آب را دارا نیستند.
او گفت: با توجه به کاهش قابل ملاحظه نزولات جوی در سال آبی جاری و لزوم برنامه ریزی برای مقابله و کاهش تبعات منفی برای منابع آب زیرزمینی شهرستان نهاوند و با توجه به مشکلات پیش آمده بین کشاورزان در خصوص نحوه برداشت آب های سطحی رودخانه گاماسیاب در صورت زیر کشت بردن زمین های کشاورزی برای بار دوم و متعاقب آن برداشت بی رویه و غیر قانونی از منابع آب زیرزمینی و سطحی شهرستان با بحران آب مواجه خواهد شد که اجازه این کار به بهره برداران داده نمی شود.
رئیس امور منابع آب شهرستان نهاوند نیز در این زمینه گفت: در نهاوند یکهزار و ۱۶۰ چاه عمیق و نیمه عمیق مجاز وجود دارد که حدود ۸۰۰ مورد آن برای مصارف کشاورزی و مابقی برای مصارف صنعتی ، خدماتی و شرب مورد استفاده قرار گرفته است.
اکبر دهقانی در خصوص راهکارهای جلوگیری از مصرف بی رویه آب زیرزمینی این شهرستان گفت : برای جلوگیری از افزایش بیرویه آب تمام چاههای مجاز باید پروانه بهینه بهرهبرداری دریافت کرده و علاوه بر آن نسبت به نصب کنتور حجمی نیز اقدام کنند.
او گفت: برای جلوگیری از افت منابع آب زیرزمینی ۱۱ راهکار از سوی وزارت نیرو اعلام شده که مهمترین آنها نصب کنتور هوشمند روی چاههای آب مجاز، مسدود کردن چاههای غیر مجاز و تقویت گشتهای کم آب بر و زود بازده می باشد.
رئیس امور منابع آب نهاوند گفت: در حال حاضر ۴۸۵ انواع چاه عمیق و نیمه عمیق در این شهرستان دارای کنتور است که میزان مصرف آب را مدیریت میکنند و ۱۷۰ چاه نیز که فاقد کنتور بود پلمب شده و به کنتورساز معرفی شدهاند.