فاطمه یادگاری گفت: همه ساله با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مومنان روزه دار در راستای نذر خون با حضور در مراکز انتقال خون در استان اقدام به اهدای خون میکنند.
به گفته او اهدای خون در شبهای قدر نسبت به دیگر شبهای ماه مبارک رمضان افزایش مییابد هر چند طی چند سال گذشته نسبت به جلوگیری از افزایش شمار زیاد مراجعان در شبهای احیا و توصیه به اهدای خون در دیگر شبها فرهنگسازی صورت گرفته است.
مسئول واحد جذب ادارهکل انتقال خون استان همدان گفت: ساعت کاری مراکز انتقال خون در ماه رمضان تغییر کرده و تاکید پزشکان در این ماه به حضور روزه داران پس از افطار یا در صورت ضرورت ابتدای صبح برای اهدای خون بود.
یادگاری گفت: مرکز انتقال خون در ماه رمضان تا نیمههای شب فعال بودند و تا زمان پذیرش آخرین اهدا کننده فعالیت خود را ادامه دادند.
او گفت: یکی از رویکردهای اصلی سازمان انتقال خون در سال جاری دعوت از بانوان برای اهدای خون است چرا که سهم این قشر از جامعه در این باره بسیار اندک است.
مسئول واحد جذب ادارهکل انتقال خون استان همدان گفت: حدود نیمی از جمعیت استان همدان را بانوان تشکیل میدهند، اما سال گذشته سهم بانوان در اهدای خون ۲ درصد بوده بنابراین میتوان با تبلیغ و اطلاع رسانی آنها را به این امر خیر و پسندیده دعوت کرد.
یادگاری گفت: ادارات و نهادهای دولتی و عمومی در مناسبتهای مختلف نسبت به اهدای خون اقدام میکنند که در این بین تنها کارکنان مرد برای اهدای خون حضور یافته و بانوان کارمند مشارکتی ندارند که امید میرود از این پس آنها نیز به همراه دیگر کارمندان در مراکز انتقال خون حضور یابند.
او گفت: بانوان بین ۱۸ تا ۶۰ سال با وزن بالای ۵۰ کیلوگرم میتوانند خون اهدا کنند و بانوان دارای مشکلات کم خونی، دارای بچه شیرخوار و باردار مجاز به اهدای خون نیستند هر چند پزشکان حاضر در مراکز انتقال خون پیش از خونگیری، نسبت به انجام آزمایشهای لازم اقدام میکنند.
منبع: ایرنا