محرم علی دیانتی گفت: خاک حاصل خیز، آب و هوای مناسب و صرفه اقتصادی مناسب ازجمله عواملی است که شهرستان میاندوآب را به قطب تولید نهال در کشور تبدیل کرده است و در حال حاضر سالانه به ارزش افزون بر چهار هزار میلیارد ریال، بیش از ۱۰ میلیون اصله نهال مثمر و غیر مثمر در این شهرستان تولید و به مناطق مختلف کشور و حتی خارج از کشور صادر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب می گوید: حدود ۱۲۰ هکتار از اراضی این شهرستان در قالب حدود ۱۲۰ نهالستانها برای تولید انواع نهال اختصاص یافته است و بیش از ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این زمینه فعالیت میکنند.
وی گفت: ۸۰ درصد از نهالهای تولیدی در شهرستان میاندوآب انواع درختان مثمر با پایه های بذری و رویشی هستند و بقیه غیرمثمر است.
دیانتی میگوید: درختان مثمر عمدتاً شامل انواع درختان دانه دار و هسته دار از جمله ارقام سیب، گردو، بادام، گلابی، به، زردآلو، آلو، هلو، شلیل، گیلاس، آلبالو و انگور است.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب تولید نهال در اشتغالی زایی در میاندوآب نیز نقش مهمی دارد، اظهار کرد: نهالهای تولید شده در این شهرستان علاوه بر تامین نهال مصرفی داخل کشور به کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و پاکستان نیز صادر میشود.
سالانه در مناطق مختلف کشور نزدیک به ۶۰ میلیون اصله نهال تولید میشود.