یک دکترای تخصصی فیزیوتراپی به تشریح علل ایجاد قوز پشتی و راهکار‌های رفع آن پرداخت.

دکتر محمدباقر شمسی گفت: در برخی افراد این قوس به مرور و به دلیل وضعیت اشتباه افراد در نشستن افزایش یافته و تبدیل به «قوز» می‌شود.

یکی از دلایل ایجاد قوز به دلیل برخی بیماری‌های مادرزادی و بیماری مهره‌های ستون فقرات است. یک نوع قوز دیگر هم هست که عمدتا در سالمندان مشاهده می‌شود. 

اما نوع دیگر قوز پشتی که گروه وسیعی از افراد و به‌ویژه جوانان را درگیر می‌کند «قوز‌های وضعیتی» هستند که به دلیل وضعیت غلط افراد هنگام نشستن ایجاد می‌شود.  این نوع قوز‌ها به راحتی با اصلاح نشستن افراد قابل برگشت هستند.

 استفاده از «قوز بند» برای رفع قوز‌های وضعیتی چندان مناسبت نیست. توصیه می‌شود شخص بصورت اکتیو و با تلاش خود اصلاح وضعیت نشستن را انجام دهد تا به مرور مهره‌ها به وضعیت سابق برگردند و در این زمینه استفاده از قوزبند توصیه نمی‌شود.

حرکات ورزشی به مرور موجب تقویت عضلات پشت شده و قوز پشتی را به مرور اصلاح می‌کنند.

خطر اقدامات زیبایی در مراکز بدون مجوز

رئیس سازمان نظام پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه انجام اقدامات زیبایی توسط افراد بدون مجوز ممنوع است، از مردم خواست از مراجعه به این افراد خودداری کنند.

دکتر محمدباقر حیدری گفت: دخالت افراد غیرپزشک و فاقد صلاحیت در امور پزشکی ممنوع بوده و جرم است، متاسفانه به دلیل مسائل و مشکلاتی که در جامعه وجود دارد، شاهد اقدام مداخله گران در امور پزشکی هستیم. به عنوان مثال در آرایشگاه‌ها تزریق ژل، بوتاکس و حتی انجام لیزر بدون داشتن مجوز انجام می‌شود.

به گفته حیدری، در موارد متعددی تزریق ژل و اقدامات مشابه در منزل مسکونی یا در آرایشگاه‌ها موجب عوارض و مشکلات پوستی جدی شده و سلامت فرد را تهدید کرده است. به دنبال افزایش این مداخلات نامه‌ای توسط نظام پزشکی به دادستانی مبنی بر برخورد با افراد فاقد صلاحیت در امور زیبایی ارسال شده، با این حال امیدوارم با آگاهی و هوشیاری مردم و فرهنگسازی در جامعه، خود مردم به این افراد مراجعه نکنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.