ماه مبارک رمضان امسال هم روزهای پایانی خود را سپری میکند. زکات فطره یا فطریه یکی از فروع دین اسلام است که در عید فطر پرداخت میشود.
از غروب شب عید فطر میتواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلّف باید فطریه را پیش از نماز عید بدهد، اما اگر نماز عید نمیخواند میتواند دادن فطریه را تا ظهر تأخیر بیاندازد و در صورتی که دسترسی به فقیر دارد کنار گذاشتن فطریه، کافی نیست؛ اما اگر تا ظهر دسترسی به فقیر نداشت، فطریه را کنار بگذارد و هرگاه دسترسی پیدا کرد به فقیر بدهد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمیشود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
میزان زکات فطره ۱۴۰۱ از سوی دفاتر حضرات آیات مراجع تقلید سید علی خامنه ای، مکارم شیرازی، سیستانی، نوری همدانی، وحید خراسانی و شبیری زنجانی به شرح زیر مشخص شد:
دفتر مقام معظم رهبری در خصوص میزان فطریه در سال جاری اعلام کرد: مکلف بايد براى خودش و كسانى كه نانخور او هستند برای هر نفر، يك صاع (تقريباً سه كيلوگرم) گندم يا جو يا خرما يا كشمش يا برنج يا ذرت یا مانند اينها به مستحق بدهد و اگر پول يكى از اينها را هم بدهد، كافى است. زکات فطره امسال (۱۴۰۱) به قیمت گندم برای هر نفر، « چهل هزار تومان » اعلام شده است.
زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ چهل هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ یکصد و پنجاه هزار تومان اعلام شده است که مومنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.
کفاره روزه غیر عمد مبلغ هشت هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود؛ همچنین کفاره روزه عمد مبلغ چهارصد و هشتاد هزار تومان است.
دفتر آیت الله العظمی سیستانی مبلغ فطریه امسال را اینطور اعلام کرد: «از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد چهل (۴۰) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی (۲۲۵) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیرایرانی، شصت (۶۰) هزار تومان تعیین شده است.
شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (۳ کیلو) از خوراکیهای رایج خود (مانند گندم، برنج و …) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.
دفترمعظم له مبلغ قوت غالب گندم را ۴۰ هزار تومان و قوت غالب برنج ایرانی ۱۵۰ هزار تومان اعلام مینماید که مؤمنین درپرداخت یکی از آن مخیر میباشند.
ميزان زکات فطره برای هر نفر، یک صاع که تقریبا سه کیلوگرم گندم يا برنج و مانند اينها – از طعام هاى متعارف در محل – است كه مکلّف میتواند پول يكى از اينها را طبق قیمتى كه در محل خودش دارد محاسبه نموده و به فقیر بپردازد. دفتر معظم له زكات فطره -به حساب گندم- را براى هر نفر به مبلغ ٤٠/٠٠٠ تومان قبول میکند.
شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا ۳کیلو و ۶۰۰گرم) از خوراکیهای رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و غیره) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.
کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود ۹۰۰گرم بهحساب گندم) است که باید به مسکین (فردی که معیشتش سختتر از فقیر است) پرداخت شود و در صورت اطمینان میتوان قیمت آن را به مسکین داد تا به وکالت از مکلف، برای خودش این مقدار طعام بخرد.
طبق اطلاعیه این مرجع تقلید، آیتالله شبیری زنجانی، مبلغ ۴۰هزار تومان را بابت زکات فطره هر نفر (بهحساب قیمت گندم) و مبلغ ۱۰هزار تومان را برای کفاره افطار اعلام کرد.
کاش بلد بودیم نظر بدیم
علتش بی سوادی و نداشتن مطالعه است
شد گشنگی آیا به ما فطریه واجب میشه تا پارسال شوهرم زند بود خدا بیامرز به هرسختی بود فطریه مانو میداد
ای کاش لااقل در اکثر زمینه ها بیان و سخن این عزیزان رو منعکس میکردیم
حالا چرادر فطریه ۴۰۰۰۰ هزار حساب میکنید
باعرض ادب سلام علیکم
با تشکر از شما مومنین و مومنات و مسلمین و مسلمات و قبولی طاعاتتان
الهی آمین
لاهه شیداحمدیان از اندیشه
دست بر داریم از کم خردی .
اگر نمی خواهی بدی چرا اسمون ریسمون میبافی به هم .
حتما چون به مردم باید پرداخت شود.....
مردم یا ملت چرا از دولت جدا شده....
ولی
تو کشور ما تنها همون نیازمندان این رو پرداخت میکنن متاسفانه.
چقدر قشنگه ، از فقرا میگیریم و جیب سروتمندان رو پر میکنیم.
شما تکلیفی نداری !!!
۱بیستم اونم نمیشه
ما که پول نداریم نمیدیم
فطریه رو سالی یکبار پرداخت می کنید
اون به هرکس دوست داری بده
بده به خانواده نیازمند اطرافیانت
اگر این استدلالت بدرد روز قیامتت میخوره تا آخر عمر با همین زندگی کن