گزارش جدید سازمان ملل هشدار می‌دهد که آینده به طور فزاینده‌ای درگیر فاجعه‌های مختلف خواهد شد.

بر اساس اطلاعات گزارش جدید سازمان ملل، وقوع فاجعه نسبت به قبل رایج‌تر و امری عادی شده است.

بر اساس گزارشی که امروز توسط دفتر کاهش خطر بلایای سازمان ملل (UNDRR) منتشر شد، از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۰ میلادی، به طور متوسط بین ۹۰ تا ۱۰۰ فاجعه در سال در سطح جهانی گزارش شده است. اما نکته قابل توجه اینجا است که این میزان از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۰ به شدت افزایش یافت و به ۳۵۰ تا ۵۰۰ فاجعه در سال رسیده است.

این فاجعه‌ها شامل بلایایی مانند زمین لرزه، سونامی، فوران‌های آتشفشانی، آفت‌های محصولات کشاورزی، بیماری‌های همه گیر و موارد دیگر می‌شود. البته سازمان ملل آنچه را که بلایای "کوچک" می‌داند (بلایایی که فقط جوامع محلی را بدون نیاز به کمک‌های ملی یا بین‌المللی تحت تأثیر قرار می‌دهند) را کنار گذاشته است.

این گزارش می‌گوید: "در هیچ مقطع دیگری از تاریخ مدرن، بشر با چنین مجموعه‌ای از خطرات آشنا و ناآشنا مواجه نشده است. "

این گزارش خاطرنشان می‌کند که فعالیت‌های انسانی خطرات این بلایا را افزایش داده است. خطری مانند زلزله یا سیل تنها زمانی فاجعه آمیز می‌شود که مردم یا جامعه آسیب ببینند.

تغییرت آب و  هوایی

بدون تغییرات از سوی بشریت، سال ۲۰۳۰ می‌تواند حتی تاریک‌تر از این هم باشد. به عنوان مثال، بلایای مربوط به دمای هوا (مربوط به تغییرات آب و هوایی) ممکن است در مقایسه با سال ۲۰۰۱ سه برابر شود. گزارش سازمان ملل پیش بینی می‌کند که تعداد بلایای طبیعی به ۵۶۰ مورد در سال یا حدود ۱.۵ فاجعه در روز افزایش خواهد یافت.


بیشتر بخوانید


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار