عالیترین دادگاه اداری فرانسه درخواست تجدیدنظرخواهی وزارت کشور برای تعطیلی یک مسجد در شهرک «بیساک» منطقه «بوردو» به مدت ۶ ماه به اتهام نشر تفکرات سلفی را رد کرد.
ماه مارس گذشته دادگاه اداری «بوردو» دستور «جیروند» استاندار بوردو برای بستن این مسجد را رد کرده بود که وزارت کشور فرانسه خواستار تجدیدنظر در این حکم شده بود.
این اقدام وزارت کشور فرانسه، تهدید غیرقانونی و بزرگی علیه آزادی دینی به شمار میرود. «استفان جابز» وکیل انجمن مسلمانان «بیساک» میگوید: این اولینباری است که یک مسجد عملاً در یک چارچوب اداری در دادگاه پیروز میشود.
وی توضیح داد: ویژگی این پرونده این است که تمام نقطه نظرات دستگاههای اطلاعاتی برای توجیه تصمیم تعطیلی مسجد به اطلاعاتی استناد دارد که در فیسبوک منتشر شده است، بنابراین هیچ مدرکی وجود ندارد که اثبات کند بین فعالیتهای مسجد و تحریک به سلفیگری ارتباطی وجود داشته باشد.
این وکیل تأکید کرد باید این نوشتهها که شامل پیامهای حمایتآمیز از مسئله فلسطین و حتی تذکر در مورد حق مسلمانان برای دفن اموات خود در اماکن مخصوص مسلمانان است به خوبی مطالعه شود.
طی سالهای اخیر، رویکرد ضد اسلامی دولتها در برخی از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و سوئد افزایش پیدا کرده و محدودیتهایی را علیه مسلمانان اعمال میکنند؛ این در حالی است که این کشورها همیشه ادعای حقوق بشر و آزادی عقیده را دارند.
به عنوان مثال هفتههای گذشته، «راسموس پالودن»، رهبر حزب راست گرای افراطی در دانمارک اقدام به سوزاندن قرآن در یکی از محلههای سوئد کرد. بیشتر جمعیت این محله را مسلمانان تشکیل میدهند. پالودن در سال ۲۰۱۹ نیز اقدام به سوزاندن قرآن کریم کرده بود. پس از اهانت به کتاب مقدس مسلمانان، معترضان در تظاهراتهایی در سوئد خواستار برخورد با عاملان این اقدام شدند.
این اقدام سیاستمدار دانمارکی موجی از مخالفتها را به راه انداخت. در پاسخ به این اقدام، وزارت خارجه عراق کاردار سفارت سوئد در بغداد را احضار و مراتب اعتراض عراق به این اقدام را به او ابلاغ کرد.