مهدی الهپور گفت: کارشناسان این اداره با بهرهگیری از توان آزمایشگاههای معتمد استان و انجام۶ هزار و ۹۴۰ نوبت، رتبه دوم کشور را از نظر تعداد پایشهای سنجش شده زیست محیطی کسب کردند.
او گفت: این پایشها در راستای اجرای برنامه پایشی منابع احتمالی آلاینده و تدوین فهرست صنایع آلاینده در سال گذشته صورت پذیرفت.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: در این مدت بیش از ۲۱۰ نوبت پایش زیست محیطی از ۱۰ ایستگاه نمونه برداری از رودخانه کشف رود، هفت نوبت پایش و بازرسی از مزارع و کشتزارها ،۲۳ نوبت بازدید مربوط به قالیشویی و ملحفه شویی، ۴۲ نوبت بازدید مربوط به انبارهای تفکیک و بازیافت ضایعات پلاستیکی و تولید پرک، ۱۸ نوبت دباغی و سورت روده و ۸۰ مورد پایش سایر کارگاهها انجام شده است.
الهپور گفت: در راستای پایشهای صورت گرفته، بیش از ۴۵ مورد اخطاریه محیط زیستی نیز برای واحدهای صنعتی - خدماتی آلاینده صادر و ابلاغ شده است.
او گفت: حدود ۷۰ بیمارستان در خراسان رضوی و ۳۵ بیمارستان در مشهد مستقر است که از این تعداد ۳۴ بیمارستان فعال و یک بیمارستان تعطیل و غیرفعال میباشد و از این تعداد، ۷۰ بیمارستان دارای دستگاه بی خطرسازی اتو کلاو و تعداد ۷۰ مورد دارای قرارداد خوداظهاری هستند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: این موضوع در استان تحت سامانه جامع محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد و در این راستا اداره کل نسبت به ثبت منابع یاد شده در سامانه اقدام نموده و مستندات پایشی و نتایج آزمایشگاهی انجام شده، در بستر سامانه جامع انسانی قرار می گیرد.
الهپور گفت: سامانه جامع محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در سطح استان ها فعال شده است و واحدهای صنعتی و خدماتی نسبت به اعلام مقدار و نحوه مدیریت پسماندهای و ثبت تقاضاهای انتقال پسماند در بستر سامانه یاد شده اقدام می کنند و در این راستا و پس از اعمال نظارتها و بررسیهای لازم، در صورت عدم مغایرت زیست محیطی صدور مجوز نقل و انتقال پسماند در کشور در بستر این سامانه صادر خواهد شد.