نادر طالب زاده فیلمساز، کارشناس و مجری تلویزیون در یک پیام صوتی گفته بود، فیلمش در بین صد فیلم برتر جهان با موضوع انجیل قرار گرفته و قرار است تا بیستم می مصادف با سی ام اردیبهشت، یک کتاب که به این فیلم ها پرداخته و بنیاد فیلم بریتانیا آن را منتشر می کند، به دستش برسد.
اما چرخ روزگار جور دیگری چرخید و این هنرمند در روز نهم اردیبهشت و مصادف با روز قدس به دیار باقی سفر کرد. گزارش ما درباره کتاب جدید مرحوم نادر طالب زاده را در ادامه ملاحظه می کنید.
نادر طالب زاده عمار انقلاب لقب داشت. عدهای معتقد هستند که حاج نادر حتی بین افرادی که طرز تفکر آنها با او همسو نبوده هم محبوب بوده است. اسناد این ادعا هم پیامهای تسلیت این افراد در صفحات مجازی است.
ادگاردو روبین اسعد پژوهشگر آرژانتینی هم درباره مرحوم طالب زاده می گوید: نوع تفکر و نگاه نادر طالب زاده کاملا بین المللی بود و روی مسائل حساس کار میکرد.
به گفته روبین اسعد، طالب زاده تا مطلع میشد که در یک کشور یک اتفاق حساس رخ داده، مشورت میگرفت که برای مردم آنجا چه کنیم. همچنین زمان اکران سریال «بشارت منجی» در آمریکای لاتین با ۱ میلیارد مسیحی، پیشنهاد داد که برای هر قسمت از این سریال، یک برنامه نیم ساعته تولید کنیم که او درباره محتوا و نحوه تولید توضیح دهد. در نهایت این پیشنهاد او در آمریکای لاتین عملی شد.
این پژوهشگر آرژانتینی از حساسیتی سخن گفت که طالب زاده در افشای حقایق داشت. به طوری او نخبگان را به ایران، کربلا، نجف و لبنان میبرد تا حقایق را ببینند.
او همچنین معتقد است که مرحوم طالب زاده در انتخاب افراد بسیار دقیق بود. افراد با نفوذ هر عرصه را برای این سفرها انتخاب میکرد، کسانی که بعد از بازگشت دائم از اتفاقات عجیب و غریب سخن میگفتند.
پویش «مهمان من باش» یکی از کارهای ویژه در جشنواره فیلم مردمی عمار است که مرحوم طالب زاده دبیر این جشنواره بود.
بهروز افخمی درباره این اقدام میگوید: نمایش فیلمهای سینمایی از طریق پرده آپارات در روستاهای دور افتاده کشور اتفاق بسیار پسندیدهای است. این اقدام به فروش فیلمهای در حال اکران هم کمک میکند.
به گفته او مرحوم طالب زاده که رفیق و همکار دیرینه سید مرتضی آوینی بوده است، از نظر دیدگاه و چشم انداز بسیار شبیه شهید آوینی بود. با این تفاوت که مرحوم آوینی روحیه شاعرانه و نادر روحیه نظامیتر داشت.
کارگردان سریال «عملیات ۱۲۵» معتقد است که بشارت منجی هنوز به خوبی کشف نشده و در آینده دیده خواهد شد. ۶ قسمت از بشارت منجی جدید هم آماده شده و مراحل آخرش را میگذراند.
سید مجید شاه حسینی کارشناس فرهنگی هم که چند سال پیش مدیر بنیاد سینمایی فارابی بوده است، خاطرهای را روایت کرد از مرحوم طالب زاده زمانی که پیشنهاد میدهد چند تن از صاحب نظران آمریکایی که تئوریهای ضد آمریکا داشتند، به عنوان مهمان بین المللی جشنواره فیلم فجر دعوت شوند.
شاه حسینی میگوید ما این پیشنهاد را قبول کردیم و من تعجب کردم که آقای طالب زاده تا چه حد ارتباطش با این افراد خوب بود. تمام آنها به حرمت خود حاج نادر آمده بودند.
او مرحوم طالب زاده و سید مرتضی آوینی را افرادی دانست که هیچ ادعایی در زمینه مبارزات قبل از انقلاب، زندان و شکنجه نداشتند و هر دو بعد از انقلاب شیفته شخصیت امام خمینی شدند.
به گفته شاه حسینی کارهایی که نادر و مرتضی برای انقلاب انجام دادند به مراتب بیشتر و موثرتر از کارهایی بود که مدعیان انقلاب انجام دادهاند. هر دوی آنها تا دقیقه آخر مخلص باقی ماندند و یک رابطه استاد شاگردی هم بینشان وجود داشت و مرحوم طالب زاده خود را شاگرد شهید آوینی میدانست.
این کارشناس معتقد است که غیظ انقلابی حاج نادر فقط برای دشمنان انقلاب بود و حب و بغض او حساب و کتاب داشت.
درود به شرفت مرد
استاد ، شما زنده اید
و برای اینکه خداوند ما را رحمت بفرستد دعا کنید.
سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز / مرده آنست که نامش به نکویی نبرند
یا حق
بسیار آدم روشنی بود و مهمانهای فوق العاده ای رو دعوت میکرد و خوب کار میکرد. یکی از اقوام که همسایه ایشون بودن تعریف میکردن ایشون همیشه تا پاسی از صبح درحال رصد کردن و ضبط برنامه های شبکه های مختلف دنیا بود. این نگرش نتیجه دیدن همه جنبه ها بود.
یک نویسنده کتاب در فرانسه گفته بود تا من زنده هستم کتابم را بخرید نه فردایی که من نخواهم بود