ناصر ترکاشوند گفت: انواع کشمش انگوری و تیزابی به وزن خالص بیش از ۱۸ هزار و ۵۰۰ تُن سال گذشته از گمرک این شهرستان به بیش از ۳۰ کشور جهان صادر شد.
به گفته او صادرات انواع کشمش به کشورهای هدف نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی، سه درصد کاهش داشته است.
سرپرست گمرک ملایر ارزش دلاری صادرات انواع کشمش از گمرک ملایر به سایر کشورهای جهان را در سال گذشته، حدود ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار و ارزش ریالی این کالای صادراتی را حدود ۶۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.
او گفت: کشمش همچنان بیشترین حجم صادرات این شهرستان را از نظر وزنی و ریالی به خود اختصاص داده است.
ترکاشوند گفت: در مدت یاد شده میزان صادرات انواع کشمش از گمرک این شهرستان از نظر دلاری چهار درصد کاهش و از نظر ریالی ۱۲ درصد رشد داشت.
سرپرست گمرک ملایر علت کاهش صادرات کشمش ملایر از نظر وزنی و دلاری در سه ماهه چهارم سال گذشته را آغاز جنگ روسیه و اوکراین عنوان کرد و گفت: حجم قابل توجهی از صادرات کشمش ملایر به این ۲ کشور است.
به گفته او سال گذشته حدود ۲۹ هزار تُن انواع کالا به ارزش دلاری حدود ۳۴ میلیون دلار و ارزش ریالی حدود ۸۰۰ میلیارد تومان به بیش از ۳۰ کشور جهان صادر شد که سه چهارم و بیش از ۸۰ درصد از حجم صادراتی مختص کشمش است.
ترکاشوند گفت: سال گذشته انواع کالا شامل انواع کشمش تیزابی و انگوری، وازلین بهداشتی، وازلین صنعتی، فروسیلیس، پارافین جامد، مفتول فولادی، سویا، خرمای مضافتی و منسوج نبافته به بیش از ۳۰ کشور جهان صادر شد.
سالانه بیش از ۵۰ هزار تُن کشمش در شهرستان ملایر /شهر جهانی انگور/ تولید و به کشورهای مختلف صادر میشود.
منبع: ایرنا