محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور شامگاه امشب جمعه در برنامه صف اول که از شبکه خبر سیما پخش شد، گفت: حتی یک نفر هم نباید بر اثر کرونا فوت کند، تلاش می کنیم تا تعداد فوتی ها به صفر برسد.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به تحولات سالهای اخیر در حوزه کالاهای اساسی گفت: چند موضوع باعث شده تا امنیت غذایی به چالش کشیده شود. نخست بحث خشکسالی در مناطقی است که عمدتا خود آنها محل تولید بودند. بحث جنگ اوکراین هم جز مسائل جدی است، تقریبا ۷۰ درصد دانههای روغنی آفتابگردان توسط اوکراین تولید میشود که اکنون تعطیل شده و حدود ۳۰ درصد غلات دنیا از اوکراین تهیه میشد که با چالش مواجه شده است.
وی ادامه داد: یک حرکتی که در کشورهای بزرگ انجام شد و هنوز هم ریشههای اصلی آن مشخص نیست، جمع آوری عجیب کالاهای اساسی در نقاط مختلف دنیاست که باعث کم شدن عرضه و در نتیجه افزایش قیمتها و مسائل مختلف شد.
مخبر گفت: اکنون هم با توجه به اینکه وضعیت منطقه یک وضعیت روشنی نیست و در مقابل ما یک تابلوی روشنی از آینده منطقه وجود ندارد و مشخص نیست تا چند سال باید گرفتار بحثهای این منطقه باشیم که عرضه را دچار چالش کرده، این مورد هم جزو مواردی است که در ایران هم به شدت نسبت به آن مراقب هستیم.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به سیر نامگذاری سالهای اخیر توسط رهبر انقلاب با تعیین شعارهای مختلف گفت: متاسفانه دولتها در رابطه با شعارهای مقام معظم رهبری که ایشان طی این ده سال به درستی انتخاب کردند، توجه مناسبی نداشتند. معتقدم اگر ۵۰ درصد این شعارها عملیاتی میشد اکنون در کشور برخی از گرفتاریهای فعلی را نداشتیم.
وی افزود: سبک زندگی، الگوی مصرف، تولید با همه ابعاد مختلف آن بحث شده، اما متاسفانه کمتر به آن توجه شده است. یکی از وظایف و مسئولیتهایی که دولت مصر است که برای خود تعریف و اجرایی کند عمل به شعارهای رهبر انقلاب است.
مخبر با اشاره به جنگ اقتصادی دشمنان علیه کشورمان گفت: پس از شکست رژیم بعث عراق در جنگ، دشمنان با وجود تمام وحدت شان در تقابل با جمهوری اسلامی، موفق نبودند. به همین دلیل شیوه خود را برای تقابل با جمهوری اسلامی تغییر دادند که بسیار خطرناکتر بود. چراکه در جنگ تحمیلی یک جغرافیا و چند استان محدود درگیر جنگ بودند، اما در جنگ اقتصادی ۸۵ میلیون نفر درگیر هستند که در نتیجه وسعت بیشتری را شامل میشود.
وی ادامه داد: به همین دلیل، مقام معظم رهبری با هوشمندی این مورد را تشخیص دادند و مرتبا متذکر شدند. در همین حد هم که دشمن موفق نشده در جنگ اقتصادی کشور را دچار آسیب جدی کند به این دلیل بوده است که ما به این توصیهها عمل کرده ایم و مطمئن هستیم کشور به نقطه خوبی خواهد رسید.
معاون اول رئیس جمهور در خصوص اقدامات جمهوری اسلامی برای مقابله با تحریمهای دشمنان و بازدارندگی راهبردی در حوزه اقتصاد گفت: رهبر معظم انقلاب از یک سو راهبرد خنثیسازی تحریمها و از سوی دیگر اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و توفیقاتی که در این عرصه داشتیم ناشی از عمل به توصیههای ایشان بوده است که کشور را از تکانههای شدید اقتصادی مصون کرد.
وی افزود: در گذشته با کوچکترین موضعگیری رئیس جمهور آمریکا، شاخصهای اقتصادی تغییر میکرد، اما امروز آنها متوجه شدهاند که تحرکات و موضعگیریهای آنها چالشآفرین نیست.
مخبر گفت: دولت سیزدهم اقدامات خوبی در عرصه خنثیسازی تحریمها داشته است. در آغاز بهکار دولت فروش نفت حدود ۶۰۰ هزار بشکه بوده و امکان دسترسی مناسب به منابع حاصل از فروش نفت نداشتیم. همچنین منابع مالی زیادی از کشورمان بلوکه شده بود و وضعیت کالاهای اساسی نیز در شرایط نامناسبی قرار داشت که میتوانست مشکلآفرین باشد. دولت بدون استقراض و با همان منابعی که در اختیار داشت ظرف سه تا چهار ماه توانست وضعیت کالاهای اساسی را به نقطه مناسب برساند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به مرگ و میر روزانه ۷۵۰ نفر در اثر کرونا در روزهای آغاز کار دولت سیزدهم، گفت: در بحث کرونا روزانه ۷۵۰ نفر فوتی داشتیم و واکسن هم نمیدادند؛ البته معتقد نیستم که دولت قبل برای تهیه واکسن تلاش نکرد بلکه شیطنت کردند و با اینکه پول خوبی به کوواکس پرداخت شد، اما واکسن ندادند. در دولت سیزدهم موفق شدیم با پول خودمان حدود ۱۵۰ میلیون واکسن وارد کنیم.
وی ادامه داد: توانستیم با پولهای خودمان کالاهای اساسی را به یک نقطه مناسب برسانیم. از فروش نفت توانستیم کشور را اداره کنیم و استقراضی انجام ندادیم. در واقع توانستیم راهبرد خنثی سازی را به یک نقطه مطلوب برسانیم و بسیاری از امور کشور را با همین درآمدها و درآمدهای حاصل از فروش نفت مدیریت کردیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه یارانه نان و دارو به هیچ وجه حذف نمیشوند، گفت: برای نان سنتی، یارانهای در نظر گرفته شده که طبق مصوبه مجلس باید به صورت کالابرگ الکترونیکی پرداخت شود و برای کالاهای اساسی دیگر نیز مبلغی ماهانه در نظر گرفته شده تا افزایش قیمتها جبران شود.اقشار با درآمد بالاتر بخشی از هزینه تأمین این کالاها را پرداخت میکنند، اما اقشار نیازمند و کمدرآمد جامعه بهطور کامل از این کمکهزینهها بهره میبرند و پولی که به آنها تعلق میگیرد، آرامش آنها را تأمین میکند.
وی ادامه داد: این کمکهزینهها قبل از آزادسازی قیمتها به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد و در کنار این تمهیدات برای دهکهای پایین جامعه سبد سهام نیز در نظر گرفته شده است.
مسئول هماهنگی تیم اقتصادی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای خنثیسازی تحریمها، گفت: طرفهای غربی در مذاکرات فهمیدند که جمهوری اسلامی محتاج مذاکره و نتایج آن نیست، اگرچه دولت سیزدهم همه تلاش خود را برای رفع تحریمها بهکار گرفت، اما اقدامات انجام شده از موضع عزت بوده است. برخی اقتصاددانان پیشبینی میکردند که قیمت دلار به ۴۰ هزار تومان برسد. اما با اقدامات دولت و گشایشهای مالی که صورت گرفت، شاخصهای اقتصادی ثبات پیدا کرد.
وی افزود: در اوایل کار دولت سیزدهم نرخ تورم ۵۰ درصد رشد داشته، اما این رقم در پایان سال گذشته به حدود ۳۵ درصد رسید.
مخبر در خصوص افزایش قیمت برخی اقلام در هفته اخیر منشأ گرانی برخی کالاها را الزامات قانونی بودجه و طرح موضوع حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی عنوان کرد.
معاون اول رئیسجمهور گفت: برای سال ۱۴۰۰، ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی در نظر گرفته شده بود که این رقم در مدت سه تا چهار ماه مصرف شد. دولت یک لایحه دو فوریتی برای ساماندهی و جهتبخشی به ارز ترجیحی ارائه کرد که مجلس با فوریت آن مخالفت کرد و به سال ۱۴۰۰ نرسید و این مسئله با درخواست دولت و موافقت مقام معظم رهبری تا پایان سال حل شد.
وی افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ بحث حذف ارز ترجیحی نبود و از سوی دیگر دولت مجبور بود برای جلوگیری از مفاسد این ارز، آن را اصلاح کند، برای آنکه در ایام نوروز و ماه رمضان مردم متحمل سختی نشوند، این کار در آن مقطع صورت نگرفت. از سویی دیگر گرانی انرژی و افزایش ارزش افزوده کالاها و نیمایی شدن عوارض گمرکی بهطور طبیعی تورم و گرانی را به بازار تحمیل میکرد.
معاون اول رئیسجمهور گفت: افزایش قیمت کالاهای اساسی در دنیا نیز شرایط را بهگونهای کرده بود که حتی برخی کشورهای اروپایی برای اولین بار برخی کالاها را سهمیهبندی کردند.
مخبر گفت: دولت در این شرایط بر اساس الزامات قانونی و برای جلوگیری از کمبود کالاهای اساسی و همچنین مقابله با قاچاق و صدور این کالاها، جهتدهی به ارز ترجیحی را در دستور کار قرار داد. اینکه یک شرکت ۵۰ هزار میلیارد تومان سود کسب میکرد ناشی از آن بود که خدمات ارزان دریافت میکرد و آن را به صورت آزاد میفروخت یا صادر میکرد.
وی ادامه داد: برای نمونه شرکتهای بزرگ فولادی و پتروشیمی بهجای استفاده از آب دریا از آب شرب با قیمت ارزان استفاده میکردند که ما برای اصلاح این وضعیت هشت خط انتقال آب را عملیاتی کردیم.
مخبر با بیان اینکه شرکتهای تولیدی اقتصادی عمل نکرده بلکه از فرصتهای رانتی بهره میبردند، اظهار داشت: بهرهمندی از رانت باعث شده بود که سودجویان به درآمدهای کلان برسند، اما بخش عمده مردم در مضیقه قرار داشتند.
وی در ادامه در خصوص تأثیر گرانیها بر اقشار کمدرآمد گفت: اگرچه گرانیها به همه آحاد ملت فشار میآورد، اما دهکهای پایین و بسیار کمدرآمد بیشترین آسیب را میبینند. سال گذشته ۱۵.۶ دهم میلیارد دلار ارز ترجیحی پرداخت شد که برای هر دلار ۲۰ هزار تومان یارانه تخصیص یافت و حاصلضرب این ارقام ۳۱۲ هزار میلیارد تومان میشود. در سایه این اتفاق برخی افراد به درآمدهای سرشار دست یافتند و میلیونها نفر بدون بهرهمندی از این یارانهها زندگی سختی را میگذرانند که برخی از آنها حتی در تأمین مسکن مناسب اولیه ناتوان هستند.
معاون اول رئیسجمهور درباره لزوم ساماندهی ارز ۴۲۰۰ تومانی و توزیع عادلانه یارانهها، گفت: جراحی اقتصادی باعث فضاسازی از سوی کسانی میشود که رانتهای کلان میبرند و به همین دلیل برای دولتها هزینه داشته است. دولتهای قبلی سینهشان را برای مقابله با چالشها سپر نکردند، اما آقای رئیس جمهور گفت که من آمادهام برای اصلاح اساسی اقتصاد کشور از آبرویم هزینه کنم.
وی ادامه داد: اگر زمانی که نرخ ارز ۱۲ هزار تومان بود، ارز ترجیحی حذف میشد، هزینههای کمتری داشت، اما امروز به دلیل افزایش نرخ ارز حتماً تبعاتی دارد، اما اصلاح اساسی اقتصاد تصمیم جدی دولت است.
معاون اول رئیسجمهور گفت: از همه دلسوزان و نخبگان میخواهم که در این اصلاح اقتصادی، دولت را یاری دهند و برای آحاد جامعه تبیین کنند که ارز ۴۲۰۰ تومانی مغایر عدالت بوده و تولید کشور را با چالش مواجه کرده و هیچ سودی برای مردم نداشته است. همچنین از نخبگان و رسانهها میخواهم که در تبیین مسئله، آحاد مردم خصوصاً طبقات کمدرآمد جامعه را نگران نکنند، چراکه این کار بزرگی است که به نفع مردم و کشور خواهد بود.
مخبر گفت: ۳۰ درصد هزینه سبد خانوار را هزینه مسکن تشکیل میدهد و دولت برای کاهش این هزینه به دنبال اجرای تمهیدات و اقداماتی است که موجب افزایش توان اقتصادی خانوارها میشود.
وی افزود: تعیین مالیات برای ۵۶۰ هزار خانه خالی شناسایی شده، پرداخت کمک ودیعه مسکن برای اقشار کم درآمد، تکمیل مسکن مهر و مسکن نیمهتمام طرح اقدام ملی و اجرای نهضت ملی مسکن جزو مهم ترین این اقدامات هستند.
معاون اول رئیس جمهور درباره وضعیت ذخایر کالاهای اساسی راهبردی کشور گفت: مردم مطلقاً نگران ذخایر کالاهای اساسی نباشند. اقتصاد کشور مشکل دارد، اما لاینحل نیست و اگرچه اصلاح اقتصادی کاری زمانبر است، اما با همدلی قوا و همراهی مردم و همه دلسوزان حتماً نتایج خوبی در پی دارد و به آینده نظام خوشبینم.
وی ادامه داد: رئیس جمهور در دو سه شب آینده خبرهای خوبی برای مردم در خصوص اصلاح نحوه تخصیص ارز ترجیحی خواهد داشت.
مخبر گفت: دولت سیزدهم مصر است همه منابع عادلانه توزیع شود و همه عزتمندانه زندگی کنند و کسی محتاج و ناتوان در تأمین معاش نباشد. خوشبختانه همه قوا در اصلاح نظام اقتصادی وحدت نظر کامل و همکاری صمیمانهای دارند.
معاون اول رئیسجمهور گفت: دولت برای حل مشکل اشتغال نیز تدابیر خوبی دیده است، یکی از این تمهیدات استفاده از ظرفیتهای معطل مانده در کشور است. در کشور کارخانهها و واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل زیادی داشتیم که در مدت ۶ ماه با نهضت احیای کارخانههای تعطیل و نیمهتعطیل، بخش عمده آنها به مدار تولید بازگشت.
وی ادامه داد: فقط در دو ماه گذشته حدود ۱۰۰ کارخانه غیرفعال مجدداً به عرصه تولید بازگشتهاند و در کنار آنها پیشرانهای توسعه اقتصادی نیز ساماندهی شدهاند.
بیشتر بخوانید:
مخبر گفت: یکی دیگر از طرحهای دولت بحث واگذاری طرحهای نیمهتعطیل است. خط قرمز دولت در سفرهای استانی کلنگزنی طرحهای جدید بوده است. اولویت دولت در سفرهای استانی تزریق اعتبار به پروژههایی بوده که بیش از ۶۰ درصد پیش رفته، اما بر زمین ماندهاند. دولت به دنبال آن است که با تهیه طرحی جدید مردم را در تکمیل طرحهای نیمهتمام برزمین مانده مشارکت دهد.
اقای روحانی هم بیانیه ای منتشر نموده تا کل ۸۵ میلیون ایرانی به خاطر ناسزاهایی که به من گفتند عذرخواهی نکنند من نخواهم گفت که کجا هستم...
دارو باید آزاد شود
و داروی بیماران خاص رایگان شود
پزشک عمومی میدادند کدام بیمارش چه بیماری خاصی دارد و در لب تاب آن اطلاعات موجود است. با مهر پزشک خانواده حتی داروی نسخه پزشک متخصص هم باشد داروخانه داروی رایگان دهد
چرا استعفا دسته جمعی نمیدید قبل از اینکه مردم نسخه همه شماهارو بپیچن
ولی قیمت بنزین چون استراتژیک هست سالانه 10 تا 15 درصد افزایش پیدا کند و تک نرخ باشد.
درسته گرانی خوب نیست ولی تولید هم باید برای تولیدکنــــــنـــــــده صرفه داشته باشد.
باز می خاهین کلاه گشادی سر مردم بزارین واله که استااااااد شدین این دوووولت جدید پدر مردم در آورد خانمان سوز و جانسوز شدیم
با شفافیت و قانون
1.بیرون کردن همه افغانی ها
2.کنترل همه مرزها
3.فاسدان اقتصادی درون
نتیجه اینکه این ژریم داره با نابسامان کردن سود کلانی می بره مردم در مورد کلوس شوآب CLAUS SCWAB بخوانید جمهوری اس داره برای او کارمیکنه
هیچ کدوم از مشکلات این مردم مربوط به مسئولین دلسوز نیست یا مردم مقصرند یا عوامل خارجی
بعد اینکه میگی من ایرانی هستم این خودش ایرانی بودنت زیر سوال میبره چون ایرانیها معمولا جار نمیزنند من ایرانیم زیر کامنتها ههه
بازم فکر منافع همهههههههههههه دنیا باشید غیر از مردم کشور خودتون
فقط نون مونده بود ک اونم از مردم گرفتین دیکه نون هم نمیشه با خیال راحت خورد
یعنی هرروز برا چهارتانون سهمیه ای باید بالاجبار تمام مردم برن توصف نونوایی،چجور حساب کردین ؟اونیکه غذاهای نونی مصرف میکنه ک خرجش کمتر باشع،الان باید چ گلی ب سر بگیره اگ نون آزاد بخاد بخره ک واویلاست...
باید بره سمت مرغ و ماکاردنی ک بدون نون باشه و اونا هم ک قیمتشون ماشاالله از خیر سرتون سر ب فلک کشیده
برا خودشون طرح صیانت رو کم کم اجرا میکنن
چند وقت دیگه موقع اجاره است
مو رو از ماست میکشین بیرون احسنت
فساد ارز یارانه ای و قاچاق اینها همه بهانه است برای تامین کسری بودجه امسال تا سال دیگه یک بامبول جدید بسازند و مردم و سرکیسه کنند.
دولتها فقط بلدن جیب خودشون رو پر کنند یعنی دولتمردان به فکر خودشون زن بچه نوه فامیل دوست آشنا و جناح بازی هستند وگرنه هیچ فرقی ندارند حسن و محمود و ابراهیم
درست شدنی این اقتصاد مریض.
برنامه ریزی دقیق تر.
به فرموده بزرگان ازموده را ازمودن خطاست
مقصر تمام زجرهایی که میکشیم خود رهبری هستند مخصوصا از سال نود و هفت به این بر
من به عمل کرد ایشان تا قبل نود راضی هستم اما از سال نود تا نود هفت ناراضی
اما از سال نود و هفت به این بر رهبری یا شایدم مشاوران رهبری در تمام زجرهایما میکشیم سهم دارند. رهبری از سال ۹۷خودرو و وسایل منزل ممنوع کرد کجای دنیا تجارت بسته دارن. حتی چین و آمریکا هم فضای بسته واردات ندارند معلومه رهبری از فضای حقیقی جامعه دورافتاده چون تمام فکر و ذکرش فلسطین و سوریه است همین امروز شبکه خبر مستند گاندی دیدم که آخرش گفتند هند به خاطر اینکه پرهایش را به روی دنیا باز کرد حالا شده اقتصاد چهارم جهان .ما
چی ؟؟؟از صبح تا شب پز زیر نویس تلویزیون که مسول از قدرت ایران گفت ،مبخوام نگه
مهم ما ملت هستیم که زجر میکشیم
۴۳نهاد با اشاره رهبری از مجلس بودجه میگیرن برای کار فرهنگی کدام کار فرهنگی ما که ندیدیم
این همه ناهنجاری تو کشور دست پرورده کجان ؟امریکا یا فقر ملت ایران همه این ۴۳نهاد بودجه میگیرند از بیت المال مسلمین که برای رهبری ولایت فقیه تبلیغ کنند و نظام
بابا والا ما نود درصد ملت ایران نظام دوست داریم از سلطنت متنفریم از منافقان و مریم رجبی بیزاریم ،این ها وسط نکشید . ولایت فقیه که دقیقا روی خط ولایت فقیه علی ع باشد دوست داریم اعتقاد به ولایت فقیه داریم اما نه این ولایت فقیه که اینهمه شرکت های اقتصادی دفترش مصادره کرده ا
شما دقیقا خودتان همتون از راه ولایت فقیه بیرون اومدید .رو خط ولایت فقیه نیستید. امام علی ع یک خزانه داشت فقیر غنی به همه یک حقوق میداد مثل شما صددتا خزانه نداشت
بنیاد مستعفان،سناد اجرایی ،کمیته ،بهربستی ، شرکتهای امام رضا ع ،خیریه های گسترده دولتی ،،درامددموقوفات ،،خمس ،رکات ،مالیات.
حالا ببینید مردم ضد ولایت فقیه شدند و از راه ولایت فقیه بیرون اومدن یا شما تو راه خط ولایت فقیه نیستید تمام شرکت های بنیاد مستعفان ستاد اجرایی قبضه کردید. همه آنها را به نفع خزانه دولت مصادره کنید
به این فکر کنید بیست ساله دیگر پنجاه ساله دیگر ناگهان حکومت عوض شد آیا خدا راضی هست دوباره به دفتر حکومت بعدی برسد خوب همه چیز به نفع خزانه بیت المسلمین جمع کنید هزار چغن دارید همه میدانند اما ساندیس خورهایی همین مثل اطراف خودمان هم چندتا داریم نمیخواهند بفهمند مردم بیسواد که نیستند
رهبری هر چه بوده تو دفتر خودش مصادره کرده برای فعالیت اقتصادی خودش و دوربرش. ۴۳نهاد هم گذاشته از بودجه بیت المال مردم پول بگیرند جدا براش تبلیغ کنند همه اینها از نظر شرعی مشکل دارد ما که از این ۴۳نهاد خشکه مقدس که برای میز خودشان اینهمه تندرو هستند کار فرهنگی ندیدیم به جز بدعت و. ادای دینداران بهتره رهبری هم روی خط ولایت فقیه باشند مثل ما مردم وار خط ولایت فقیه خارج نشوند
عملاً گامی در جهت رفاه مردم بر نمی دارد .
لااقل به شعور مردم توهین نمیشه
یادمه یه سری خیلی وقت پیش زمان علی برکت الله گوشت خریده بودیم و یه گربه از پشت پنجره خودش رو به درو دیوار میزد ما هم دیدیم خیلی اذیت میکنه چند تا تکه پوست انار پرت کریم جلوش بیچاره وقتی بدو رفت سراغشون و دید پوست اناره از همونجا رفت که هنوز داره میره
حالا به شعور گربه توهین بشه اینجوره شما اینقد به شعور مردم توهین نکنید