یک مطالعه نشان می‌دهد که انتشار اشعه ایکس ناپدید شد و سپس به محیط بازگشت.

با توجه به مطالعات انجام شده انتشار اشعه ایکس توسط یک سیاهچاله ناپدید و سپس به دلیل تغییراتی به محیط خود بازگشته است. احتمال می‌رود این سیاهچاله، میدان مغناطیسی خود را معکوس کرده باشد. در ادامه این مطلب با این رویداد بیشتر آشنا خواهید شد.

به گزارش space.com،کهکشانی به نام ۱ES ۱۹۲۷+۶۵۴ شروع کننده تغییرات محیطی است که برای چند ماه انتشار اشعه ایکس را متوقف کرد. این کهکشان انتشار اشعه ایکس را پس از مدت کوتاهی از سر گرفت و در نتیجه افزایش یافت.

سیباسیش لاها، نویسنده ارشد این مطالعه و مرکز پرواز‌های فضایی گادرد ناسا می‌گویند، این رویداد اولین باری است که پرتو‌های ایکس را به طور کامل رها می‌کند. در بیانیه ‌ای ناسا می‌گوید، اگر دانشمندان بتوانند تایید کنند که این فوران ناشی از یک سیاهچاله پرجرم است که میدان مغناطیسی را تغییر می‌دهد، در نتیجه به اخترفیزیکدانان کمک می‎کند تا بفهمند چنین رویدادی چگونه بر محیط سیاهچاله تأثیر می‌گذارد.

سیاهچاله

کهکشان راه شیری و دیگر کهکشان‌های بزرگ دارای یک سیاهچاله پرجرم در قلب خود هستند. در کهکشان‌ها، سیاهچاله، ماده را به سمت مرکز خود می‌کشد. ماده ابتدا در یک دیسک که سیاهچاله را احاطه کرده است جمع می‌شود، سپس گرم شده و نوری (در طول موج‌های مرئی، فرابنفش و اشعه ایکس) از خود ساطع می‌کند. این اتفاق به دلیل این است که سیاهچاله ماده را به درون خود هدایت می‌کند.

همانطور که این ماده به داخل سیاهچاله فشار می‌آورد، ابری از ذرات داغ تشکیل می‌شود که دانشمندان آن را تاج می‌نامند. مطالعه جدید نشان می‌دهد که تغییرات در تاج آن چیزی است که باعث ناپدید شدن موقت پرتو‌های X از قلب کهکشان ۱ES ۱۹۲۷+۶۵۴ شده است.

با توجه به این ایده که اگر یک معکوس مغناطیسی اتفاق بیفتد و باعث تبدیل قطب شمال به قطب جنوب و بالعکس شود، در نتیجه نور مرئی و UV به دلیل گرمای بیشتر باید به سمت مرکز کهکشان افزایش یابند. با تکامل این تلنگر، میدان مغناطیسی به‌قدری ضعیف می‌شود که نمی‌توان از آن حمایت کرد و درنتیجه انتشار اشعه ایکس را متوقف می‌کند.

این ایده با مشاهدات کهکشان ۱ES ۱۹۲۷+۶۵۴ مطابقت دارد، زیرا انتشارات اشعه ایکس در اکتبر ۲۰۱۸، تقریباً چهار ماه پس از ناپدید شدن، دوباره ظهور کردند که نشان می‌دهد یک معکوس مغناطیسی رخ داده است.


بیشتر بخوانید


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار