سید جواد موسوی در محل برگزاری مراسم ششمین دوره داوری مهر اصالت ملی صنایع دستی گفت: ما میزبان ششمین دوره داوری مهر اصالت ملی صنایع دستی کشور هستیم. این مراسم با محوریت خراسان رضوی و با حضور استانهای خراسان شمالی و جنوبی در مشهد برگزار شده است.
او گفت: ۱۲۷ اثر از استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی در حال داوری هستند که ۵۶ اثر مربوط به خراسان رضوی، ۵۵ اثر مربوط به خراسان شمالی و ۱۷ اثر مربوط به خراسان جنوبی است. این ۵۶ اثر خراسان رضوی توسط ۲۵ هنرمند صنایع دستی به این مراسم معرفی شده که در رشتههای زیورآلات سنتی، گلیمبافی، سفال و سرامیک، سنگتراشی، نساجی، دوختهای سنتی و خراطی چوب هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: این دورهها هر دو سال یکبار با هدف دریافت نشان ملی برگزار میشوند که امروز ششمین دوره آن در خراسان رضوی در حال اجرا و داوری است.
موسوی در خصوص معیارهای انتخاب این آثار گفت: شاخصهای اصلی برای این داوری، اصالت اثر، نوع طراحی، خلاقیت، مواد اولیه و کاربردیبودن این صنایع دستی است.
او گفت: در فاصلهای کمتر از یک ماه نتیجه داوری به شرکت کنندگان اعلام خواهد شد. در ۵ دوره قبل، در مجموع ۱۳۰ اثر در خراسان رضوی موفق به دریافت نشان ملی شدند که از میان این ۱۳۰ اثر نیز ۹ اثر برای خراسان رضوی موفق به دریافت نشان یونسکو شدند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در خصوص مزایای دریافت نشان اصالت ملی صنایع دستی گفت: با هدف برندسازی، بازاریابی و فروش آثار، فرصت بسیار خوبی برای دریافت کنندگان ایجاد خواهد شد و در روزهای برگزاری نمایشگاهها اولویت با افراد دارای نشان خواهد بود.
موسوی گفت: همچنین در خصوص دریافت تسهیلات مربوطه که توسط وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیشبینی شده اولویت با افرادی است که موفق به کسب مُهر اصالت ملی صنایع دستی شدهاند.