روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان، حجت الاسلام مصطفی محامی در دومین اجلاسیه شهدای طلبه و روحانی استان ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدا و قدر دانی از دستاندر کاران برگزاری این مراسم گفت: شهدای طلبه و روحانی در یک دست قلم و در دست دیگر سلاح داشتند و کتاب و محصول هدایتگری را با خون خود امضا کرده و به شهادت رسیدهاند.
او گفت: خداوند متعال پیامبران خود را برای هدایت جامعه بشری فرستاد وابزار هدایت، حمایت و دفاع شمال کتاب و سلاح را در اختیار آنها قرار داد.
او به قرائت و تفسیر آیه ۲۵ سوره مبارکه حدید پرداخت و گفت: خداوند متعال در این آیه بیان میدارد همانا ما پیامبران خود را با دلایل روشن فرستادیم و با آنان کتاب نازل کردیم تا مردم به عدالت بر خیزند، و آهن را که در آن برای مردم قوت و نیرویی سخت و سودهایی است، فرود آوردیم و تا خدا مشخص بدارد چه کسانی او و پیامبرانش را در غیاب پیامبران یاری می دهند؛ یقیناً خدا نیرومند و توانای شکست ناپذیر است.
امام جمعه زاهدان گفت: در طول تاریخ جمعی میراث دار علم، هدایت و کتاب پیامبران بودهاند همانگونه که در احادیث شریف آمده و عالمان را وارثان پیامبر معرفی کرده آن هم نه وارث درهم و دینار بلکه وارث علم، هدایتگری و مسئولیت پیامبران تحت عنوان هدایتگری مردم.
محامی گفت: این افراد کسانی هستند که از زندگی مادی فاصله گرفته و در مسیر حوزههای علمیه گام برداشته و به سوی خدا و پیامبرش شتافته اند که اینها در مسیر خداوند متعال بوده و اجرشان نیز با پروردگار است.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان به قرائت و ترجمه آیه ۱۰۰ سوره مبارکه نساء پرداخت و گفت: هر کس از خانه خود خارج و به سوی خدا و برای دفاع از دین مهاجرت کرد اجر او با خداوند متعال است.
او گفت: اینها در فردای قیامت در جایگاه شفاعت قرار دارند و به هر میزان که در این دنیا هدایتگری کردهاند درفردای قیامت شفاعت گری خواهند کرد.
محامی گفت: جمع دیگری میراث دار سلاح و پرچمدار جهاد مقاومت و شهادت هستند کسانی که به انسانهای بزرگ و کامل همچون پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) اقتدا کردهاند و اینها گیز شخصیتهای بزرگی هستند که خداوند مشتری آنهاست و به میزان نقشی که در این جامعه برای دردفاع از دین ایفا کرده اند در فردای قیامت قادر به شفاعت هستند.
او به قرائت و تفسیر آیه ۱۱۱ سوره مبارکه توبه پرداخت و گفت: همانا خدا جان و مال اهل ایمان را به بهای بهشت خریداری کرده آنها در راه خدا جهاد میکنند پس دشمنان دین را به قتل میرسانند و یا خود کشته میشوند، این وعده قطعی است بر خدا و عهدی است که در تورات و انجیل و قرآن یاد فرموده، و از خدا با وفاتر به عهد کیست؟ پس از این معاملهای که کردید بسی شاد باشید که این به حقیقت سعادت بزرگی است.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: عدهای دیگر از مردم دارای هر دو کمال هستند و هم میراث علم و هدایت و هم پرچمدار ایثار و شهادت هستند و در یک دست قلم و در دست دیگر سلاح داشتند و اینها کسانی هستند که کتاب و محصول هدایتگری خود را با خون خود امضا نموده و جان خود را فدا کردهاند و به شهادت رسیدهاند که اینها دارای جایگاه بالاتر و شایسته تر هستند.
او گفت: همه مردم و مسئولان در قبال حوزه علمیه و افتخارات آن مسوول هستند اما وظیفه حوزویان در این جهت سنگینتر است و دارای مسئولیت بیشتر هستند.
محامی به بیان انتظارات از طلاب و فضلای حوزه علمیه پرداخت و گفت: اگر عالمان شهید ما رنج ها را برای فهم درست اسلام و درک آیات و احادیث تحمل کردند ما هم باید شبانه روزی و مستمر برای فهم درست اسلام و درک عمیق به آن تلاش کنیم تا دچار انحرافات فکری و عقیدتی نشویم زیرا همین فهم غلط از آیات قرآن و معارف است که باعث ایجاد انفجار و قتل عده زیادی از انسان ها میشود.
او آماده به کار بودن در طول زندگی برای دفاع و تبلیغ درست دین و بیان معارف اسلام برای نسل جدید و متناسب با نیازهای روز جامعه را دومین انتظار از طلاب و فضلای حوزه علمیه عنوان کرد و گفت: همانطور که گذشتگان ما اگر شبههای مواجه میشدند بلافاصله به تلاش و کوشش پرداخته و کتاب مینوشتند مثلا اگر کسی گفت شیعیان شخصیتهای علمی ندارند فرد دیگر دهها جلد کتاب می نویسد و اگر کسی می گوید اینها آثار علمی ندارند فردی کتاب می نویسد و به بان آثار می پردازد و اگر کسی شبهه ایجاد می کند که اینها مبانی فکری درستی ندارند فردی کتاب می نوسید و به بیان اصل مبانی اعتقادی شیعیان می پردازد.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: زمانی که فکر وهابیت با همراهی سردمداران حکومت آل صعود را در حجاز شکل میدهد و به مسلمانان هجوم می برند اولین کسانی که در مخالفت وهابیت موضع گرفتند و کتاب نوشتند علمای اهل سنت بودند و در طول تاریخ علما پیشتاز جهاد تبیین بوده و باید از همه توان خود برای جهاد تبیین و بیان درست معارف اسلامی استفاده کنیم و بر اساس نیاز امروز برای نسل جدید بیان کنیم.
او گفت: پیامبران تنها مسئول آموزش مردم نبودند بلکه مسئول تربیت مردم نیز بودند و برای تربیت انسانها آمده بودند و این وظیفه بر عهده حوزویان نیز می باشد و ابتدا باید برای رشد اخلاقی و معنوی خود تلاش کنند تا سپس بتوانند در هر جایگاهی پرتو افشانی داشته باشند.
محامی گفت: باید در این مسیر همه هستی خود را تقدیم کنیم و با خدا و حضرت ولیعصر معامله داشته و آنچه داریم در طبق اخلاص بگذاریم تا با عنایت آن ها کارما ثمربخش و محصول کار خود را در عرصه های مختلف ببینیم.