مدیر گروه تخصصی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : جمعیت جوان به عنوان یکی از عوامل مهم اقتدار کشور‌ها به شمار می‌رود و نیروی مولد و جوان یکی از پایه‌های اصلی قدرت و رشد اقتصادی و اجتماعی کشور‌ها محسوب می‌شود.

فریبا شفیعی گفت : قدرت و توسعه هر کشوری در رابطه با نیروی انسانی و جمعیت معنا پیدا می‌کند. حرکت به سمت توسعه همه جانبه نیاز جدی به توسعه و ارتقا سرمایه انسانی دارد و یکی از مهم‌ترین مولفه‌های سرمایه انسانی، وضعیت سلامت مردم است.

به گفته مدیر گروه تخصصی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خوشبختانه امید زندگی زنان و مردان در کشورمان در طول ۴۵ سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و هم اکنون امید زندگی به بیش از ۷۵ سال رسیده است.

کشور ما سال‌ها از جمعیت جوان برخوردار بوده و همچنان لازم است این ثروت حیاتی حفظ و تقویت شود.

در سال‌های اخیر روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است و بررسی‌های انجام شده حاکی از آن است که نرخ باروری کلی از ۲.۱ در سال ۱۳۹۵ به ۱.۷۴ در سال ۱۳۹۸ رسیده است و در سال ۱۳۹۹ این روند کاهشی همچنان ادامه داشته و با سطح جانشینی فاصله زیادی دارد.

براساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و ابلاغ قانون حمایت از جوانی جمعیت از پارسال به همه ارگان‌ها و موسسات دولتی و غیردولتی، برضرورت هماهنگی و تقسیم کار بین دستگاه‌های ذیربط برای اجرای دقیق و سریع و قوی این قانون و گزارش نتایج مستمر اجرای آن نیز تاکید شده است.

در این راه تلاش و پویایی مردم و سازمان‌های مردم نهاد به عنوان بازو‌های توانمند، نقش به سزایی در اجرای قوانین جوانی جمعیت خواهند داشت و انتظار میرود همه ادارات و ارگان‌ها در اجرای بند‌های قانون مذکور که مرتبط با آن ارگان می‌باشد همکاری کنند.

ارگان‌هایی مانند صدا و سیما، تیلیغات اسلامی، آموزش عالی و سمن‌ها در این زمینه اطلاع رسانی نموده و تمام ارگان‌ها نیز در ارتقا سطح آگاهی مردم بکوشند تا با تسهیل شرایط ازدواج و فرزندآوری و کاهش موانع شاهد افزایش جمعیت در نسل جوان و پویای کشور باشیم و مانع از مشکلات ناشی از سالخوردگی جمعیت در کشور شویم .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.