دبیر علمی نخستین همایش ملی مردمیسازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی گفت: بر اساس بند ۲۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی موظف به تبیین ابعاد این رویکرد اقتصادی شده اند، اما بر اساس فراتحلیل انجام شده در بیش از ۲۰۰ مقاله علمی پژوهشی و برگزاری جلسات و مشاوره با نخبگان و خبرگان متخصص در این حوزه، به این نتیجه رسیده ایم که مردمبنیاد بودن اقتصاد به عنوان یکی از ابعاد اقتصاد مقاومتی دارای ادبیات نحیفی است و نیازمند کار مطالعاتی گسترده است.
ارشدی گفت: بر آن شدیم تا ظرفیت نخبگان و خبرگان را برای ورود به این مساله بسیج کنیم و همایش کنونی را ترتیب دادیم.
او گفت: اکنون با سوالاتی همچون چیستی نقش مردم در بخشهای مختلف اقتصاد از حوزه آموزش و سلامت گرفته تا کشاورزی و صنعت و خدمات در صنایع بالادستی و پایین دستی مواجه هستیم و اینکه چه بسترهایی برای ورود فعالانه آنها به اقتصاد وجود دارد و چه موانع نهادی پیش روی آنهاست، مورد سوال است.
دبیر علمی همایش گفت: از طرفی اینکه در اقتصاد رانتی، مردمی سازی اقتصاد قابل اجراست یا خیر، سوالی است که پیش روی محققان برای دستیابی به اقتصاد مردمی وجود دارد.
ارشدی گفت: بر اساس این مطالعات، فراخوانی در چهار محور بنیانهای نظری، سیاستگذاری اجرایی و حکمرانی، تجربه نگاری داخلی و خارجی و مطالعات میان رشتهای داده شد که دهها مقاله در این خصوص به دبیرخانه همایش رسید.
به گفته او، از میان ۳۱ مقاله رسیده، ۱۶ مقاله با امتیازات بسیار خوب پذیرفته شده و تعدادی مقاله نیز به صورت پیش نشست داخلی به صورت مجازی و حضوری ارائه گردید، همچنین هشت نشست جانبی با حمایت دانشگاههای فردوسی مشهد، دانشگاه اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه قم و دانشگاه علوم اسلامی رضوی با محوریت موضوعات مردمی سازی انرژیهای تجدیدپذیر، مردمی سازی محرومیتزدایی، مردمی سازی تعاون و خیریه برگزار شد.
دبیر علمی نخستین همایش ملی مردمیسازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی گفت: نشستی بین المللی نیز با حضور مشاور اقتصاد بانک جهانی و بنیانگذار موسسه دموکراسی اقتصاد و پژوهشگر موسسه مطالعات مالکیت کارکنان راجرز آمریکا برگزار شد و در سایت همایش بارگذاری شد که تاکنون بیش از ۲۵ هزار بازدید داشته است.
ارشدی گفت: ۱۵ استاد تمام، دانشیار و استادیار عضو هیات علمی دانشگاههای کشور در هیات علمی همایش مشارکت کرده و ۳۶ عضو هیأت علمی، داوری همایش ملی مردمی سازی اقتصاد را برعهده داشته و همینطور دهها دانشجو در مقاطع سه گانه دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی همکاری بسیار ارزشمندی در این همایش داشته اند.
او گفت: امیدواریم نتایج این همایش بتواند در اختیار سیاستگذاران قرار گیرد تا مسیر حضور فعالانه مردم و استفاده از ظرفیتها و سرمایههای مادی و معنوی آنها در اقتصاد مقاومتی فراهم شود.
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: در همایش کنونی نیز همچنان با نگاه دولتی برای مردمی کردن اقتصاد مواجه هستیم.
رضا لطفی گفت: برنامه اصلی در دانشگاهها این است که پول نفت را چگونه مدیریت کنیم در حالی که باید ببینیم چگونه باید با درآمد نفت در دانشگاهها تولید ثروت کرد.
او گفت: یکی از راههای اثرگذاری دانشگاه بر جامعه، برپایی همایشهای اثرگذار است، لذا این همایش ارزشمند باید راهکارهای اثرگذاری بیشتر بر جامعه را به معاونت پژوهشی ارائه کند.