سیدعلیرضا رضایی خراسانی گفت: دو نوع شیرخشک داریم. یک نوع شیرخشک معمولی است که تولید و توزیع آن در داخل کشور انجام میشود و کمبودی در این نوع شیرخشک وجود ندارد. نوع دیگر شیرخشکهای رژیمی و غذایی ویژه که وارداتی است و امکان دارد بهدلایلی در توزیع آن وقفهای ایجاد شود که این دلایل شامل تأخیر در ترخیص از گمرک یا نصب برچسب اصالت است. چگونگی توزیع این نوع شیرخشکها در داروخانهها باتوجهبه نیاز ساکنان آن منطقه است.
او گفت: باتوجهبه فاصلهای که در ترخیص شیرخشکهای رژیمی از گمرک ایجاد شد، مقداری کمبود و التهاب در موجودی برخی انواع شیرخشک به وجود آمد که خوشبختانه برطرف شد. هفته گذشته برای چند روز کاهشی در توزیع این شیرخشکهای رژیمی ایجاد شد که آخر هفته گذشته این موضوع برطرف شد. پایشهای متعددی انجام دادیم و باتوجهبه پیگیریهای شرکت شیرخشک مشهد، نصب برچسب اصالت روی این شیرخشکها بهصورت شبانهروزی انجام و در بازار توزیع شد که شامل شیرخشک آبتامین، سرلاک و... است.
رئیس اداره نظارت بر فراوردههای طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در کشورهای همسایه مقداری نابسامانی وجود دارد و متأسفانه گزارشهایی از قاچاق اینکالاها ثبت شده است. بر این اساس، از این به بعد خرید این نوع شیرخشکها باید طبق دستور پزشک اطفال و گوارش صورت بگیرد یا کدملی نوزاد یا کدملی یکی از والدین ثبت شود. همچنین، برای رصد بیشتر و اینکه این شیرخشکها از شرکت تولیدی یا واردکننده در کجاها ثبت خواهد شد، تغییراتی در سامانه تیتک ایجاد کردیم.
رضایی خراسانی گفت: در سامانه تیتک تعداد شیرخشکهای توزیعشده در داروخانهها و تعداد شیرخشکهای خریدهشده از داروخانههای ثبتشده سبب میشود نظارت کامل در توزیع وجود داشته باشد. همچنین، این سامانه سبب شده است بتوانیم والدین را راهنمایی کنیم که باتوجهبه شیرخشک موردنیازشان به کدام داروخانه مراجعه کنند.
او گفت: فعلا افزایش قیمت شیرخشک بهصورت مصوب وجود ندارد. گاهی ممکن است برخی در این زمینه تخلف کرده باشند. افزایش قیمتی که بهتازگی اتفاق افتاده، دستکم تاکنون شامل حال شیرخشکها نشده است. والدین نگران نباشند؛ ممکن است تعداد شیرخشکهایی که میخرند، کاسته شود، اما قطع نخواهد شد و به تعداد آنچه در نسخه نوشته شده است، میتوانند شیرخشک تهیه کنند.