تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد.
وی در عین حال تاکید کرد: شرایط پیشگیری و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا است.
این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی رو به افزایش نخواهد رفت که به شرح ذیل است:
- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دامها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی.
- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام.
- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده.
- خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز.
- تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی.
- نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در در مای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد. (دمای یخچال)
- روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک).
- اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته.
- ویروس در برابر حرارت حساس است لذا پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس میشود.
- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایید.
منبع: فارس