عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: اعضای اتاق جداول بودجه‌ای را به صورتی نمایش می‌دهند که محتوای آن‌ها مشخص نیست به طور مثال یک بند «سایر» میلیاردی تعیین کرده‌اند .

آقای محمدرضا بهزادیان عضو اتاق بازرگانی ایران در رابطه با ابطال انتخابات این نهاد اقتصادی و تخلفات هیئت رئیسه آن، به سوالات زیر پاسخ داد.

اعضای هیئت نظارت بر عملکرد مالی اتاق بازرگانی را چه کسانی تشکیل می‌دهند؟

آقای بهزادیان: آیین نامه انتخابات اتاق بازرگانی به صورت نامناسبی اصلاح شده؛ در این اصلاح، به جای این که سه تاجر خوش نام عضو هیئت نظارت باشند، ۴ کارمند از اعضای اتاق بازرگانی هیئت نظارت را تشکیل داده اند.

آیا تقلبی در انتخابات اتاق بازرگانی صورت گرفته است؟

آقای بهزادیان: قانون اتاق بازرگانی نوشته سال ۱۳۶۹ است، اما در ۵ سال اخیر این قانون تغییر کرده؛ به طوری که مجری و ناظر انتخابات، هر دو رئیس اتاق بازرگانی است. پس از برگزاری انتخابات در اول اسفند ۱۳۹۹، تخلف در آن به اتاق‌های ایران، تهران، هیئت نظارت، دادگاه‌های مختلف و دیوان عدالت اداری گزارش شد، اما اتاق بازرگانی ایران، با تدابیر متقلبانه صحنه انتخابات را با تمام توان مدیریتی در دست گرفت. ۴۰ نفر  از اعضای اتاق، توسط یک نفر انتخاب شده؛ همچنین  آقای شریفی نیک نفس از بین این اعضا مجرم شناخته و بعد از آن متواری شد.

دلیل تشکیل نشدن جلسات شورای عالی نظارت چیست؟

آقای بهزادیان: جلسات شورای نظارت باید سالی دو بار تشکیل شود، اما به دلیل عوض شدن ۵ سرپرست در ۴ سال، جلسات این شورا تشکیل نشد. برای ابطال انتخابات اتاق بازرگانی، دادگاه‌ها و مرجع قضایی شکل گرفته است.  قوانین را مجلس و آیین نامه‌ها را دولت به تصویب می‌رساند و هیئتی از مجلس نیز بر آیین نامه‌ها نظارت می‌کند، اما بر قانون اتاق، یک شورای عالی نظارت می‌کند که جلساتش به درستی تشکیل نمی‌شود.

اعضای اتاق بازرگانی به دنبال منافع شخصی خودشان هستند؟

آقای بهزادیان: اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی از ۱۳۰ کرسی برای منافع شخصی خود استفاده کردند و خواستار این هستیم که نمایندگان مجلس، وضعیت مالی اعضای هیئت رئیسه را قبل و بعد از ریاست بررسی کنند. ۴۰ هزار نفر از اعضای هیئت نمایندگان دارای یک رئیس هستند؛ همچنین در تفریغ بودجه آمده است که تمامی صورت‌های مالی حسابرسی شده از اتاق باید تحویل داده شود، اما اعضای اتاق این صورت‌های مالی را تحویل ندادند.

دلیل عدم تحویل صورت‌های مالی حسابرسی شده، آگاه بودن خود اعضا بر تخلفشان است؛ همچنین به مدت هفت سال، یک پیمانکار عضو هیئت نمایندگان اتاق بوده در حالی که طبق قانون اتاق بازرگانی، اگر فردی با این اتاق قرارداد دارد، باید قراردادش به همه اعلام رسمی شود. اتاق بازرگانی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد دارد و اگر کسی در انتقاد به آن با رسانه‌ها مصاحبه کند، کارت بازرگانی‌اش تعلیق می‌شود. می‌توان اثبات کرد که ۷ نفر اعضای هیئت رئیسه، از درآمد‌های اتاق برای نفع شخصی استفاده کرده اند.

۷ نفر اعضای هیئت رئیسه دست نشانده افراد خاصی هستند؟

آقای بهزادیان : ۷ نفر اعضای هیئت رئیسه و اعضای هیئت نمایندگان، یک فرمانده مشخص دارند. طبق ماده ۵ قانون اتاق، آمار‌های اقتصادی کشور باید از سوی اتاق بازرگانی استخراج شود و به اطلاع عموم مردم برسد.

طی حدود ۷ یا ۸ ماه گذشته که مباحث برجام شروع شد، اتاق بازرگانی باید آماری داشته باشد که بخش خصوصی تا چه میزان از محل تحریم‌ها آسیب دیده تا با استفاده از این آمار، امکان مطالبه‌گری داشته باشد، اما اتاق بازرگانی ایران، آماری در این رابطه ارائه نکرده است.

عملکرد اتاق بازرگانی در برابر نامه کمیسیون اصل  ۹۰ مجلس چه بود؟

آقای بهزادیان:کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به رئیس اتاق بازرگانی نامه زده و اعلام کرده که این اتاق، گزارش‌های مالی خود را ارائه نداده و در این رابطه خواستار توضیح شده؛ همچنین بودجه آن از ۳۰ میلیارد تومان بیشتر شده که اعضای هیئت رئیسه اتاق ایران، ۲.۸ میلیارد تومان ودیعه و ۱۹۴ میلیون تومان اجاره پرداخت می‌کنند.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، نامه ۱۰ بندی در رابطه با چنین تخلفاتی به اتاق بازرگانی ایران فرستاد که اگر این نامه را به هر یک از وزرا می زد، جوابی دریافت می‌کرد، اما اتاق ایران هیچ پاسخی نداد و این باعث می‌شود تخلفات اتاق جدی‌تر گرفته شود. بودجه اتاق تهران و ایران خارج از محاسبات سه و نیم میلیارد تومانی است که در اختیار رئیس اتاق قرار می‌گیرد.

عملکرد اتاق بازرگانی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

آقای بهزادیان: به عنوان کسی که رئیس اتاق تهران بودم، می‌توانم بگویم که اگر اتاق بازرگانی کارش را درست انجام دهد، عملکردش از یک وزارتخانه موثرتر خواهد بود. رئیس اتاق ایران ۱۳۰ کرسی و در شوراهای مختلف حق رای دارد. اگر بخشنامه و ابلاغیه‌هایی مخالف بخش خصوصی تصویب شود، رئیس اتاق می‌تواند با مصاحبه‌هایی، در مقابل این بخشنامه‌ها مقاومت کند، اما در عملکرد اتاق، شاهد چنین مقاومت‌هایی نبودیم.

چهار سال پیش بخش کشاورزی به اتاق ایران اضافه شده؛ طی این ۴ سال چند کشاورز در اتاق عضو شدند؟ اتاق برای این امر اقداماتی انجام داده؟ مثلاً در بازگشت دادن محصولات کشاورزی ما از سایر کشور‌ها، اتاق چه رویکردی داشته؟ اتاق بازرگانی عملکرد خوبی نداشته است.

افرادی از لیست حقوق اعضای هیئت نماینگان اتاق ایران خبر دارند؟

آقای بهزادیان: اتاق ایران لیست حقوق‌هایش را به اعضای هیئت نمایندگان که عضو پارلمانی بخش خصوصی هستند، نداده و  دبیرکل اتاق تهران می‌گوید، میانگین جامعه حقوقی که به کارمندان اتاق تهران می‌دهیم، ۲۴ میلیون تومان است. یعنی هم کارکنان و هم مدیران، میانگین درآمد ۲۴ میلیون تومانی دارند؛ به همین علت است که صدای حقوق های نجومی از اتاق درآمده و علاوه بر این، پرداخت کنندگان سه در هزار مالیات نیز باید بدانند که در اتاق بازرگانی چه می‌گذرد.

اعضای اتاق بازرگانی جداول بودجه ای را به صورتی نمایش می‌دهند که محتوای آن‌ها مشخص و واضح نیست؛ به عنوان مثال، یک بند «سایر» میلیاردی تعیین کرده اند و زمانی که از آن‌ها معنای «سایر» را می‌پرسیم، می‌گویند مثلا برای فلان کار به کلانتری داده ایم؛ در حالی که بند «سایر» چند میلیارد تومانی هیچ جا وجود ندارد!

رئیس اتاق یکی از شهرستان‌ها، طی یک شب، از محل کارت بازرگانی که در اختیارش بود، ۵۲۰ عضویت صادر کرده؛ در حالی که تعداد رای‌دهندگان این اتاق، به هزار نفر هم نمی‌رسد. مستندات این مسئله موجود است، اما چون رئیس اتاق شهرستان از دوستان و آشنایان برخی بوده، فقط به آن تذکر شفاهی اکتفا کرده اند.


بیشتر بخوانید:


داستان هدایا در قالب سکه به نمایندگان مجلس چیست؟

آقای بهزادیان: در جلسات شورای گفت‌وگوی اتاق تهران، ۵۰۰ میلیون تومان هدیه پرداخت شده و در انتخابات اتاق، کار‌های ناهنجاری رخ داد. برای جلوگیری از این رفتارهای ناسالم، مجلس طرحی ارائه کرد، ولی اعضای اتاق فکر می‌کنند که با هدیه دادن و زیارت کربلا بردن نمایندگان مجلس، می‌توانند نظر نمایندگان را عوض کنند.

در صورت ابطال انتخابات اتاق بازرگانی، چه روندی برای آن رخ می‌دهد؟

آقای بهزادیان: در انتخابات اتاق بازرگانی طبق ماده ۱۰ قانون آن، باید دولت یک هیئت سه نفره انتخاب کند و در عرض سه ماه، تدابیر قانونی اتخاذ کند که امیدواریم افرادی با تدبیر و با مسئولیت، هیئت‌ رئیسه اتاق بازرگانی را برعهده گیرند.

به جز تخلفات انتخابات، چه تخلفات دیگری در اتاق بازرگانی صورت گرفته است؟

آقای بهزادیان: از دیگر تخلفات رئیس اتاق تهران، در سال ۸۹ تشکیل شرکت و عدم تشکیل مجمع عمومی است. طبق قانون تجارت، شرکت‌ها باید سالی یکبار مجمع عمومی داشته باشند، اما رئیس اتاق تهران از طریق محل عضویت، به منصب مدیر شرکت رسیده؛ در سال‌های ۹۱، ۹۵ و ۹۷ مجمع عمومی این شرکت تشکیل نشده که بر اساس قانون تجارت، باید این مدیر دستگیر شود.

دوم خرداد، اولین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در سال ۱۴۰۱ برگزار شد؛ این در حالی است که انتخابات اتاق بازرگانی از سوی دستگاه قضایی ابطال شده و در رابطه با صورت‌های مالی آن نیز ابهاماتی وجود دارد.

آقای ابراهیم جمیلی رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران، در این نشست گفت: «باید حساب‌های سپرده اتاق‌ها بررسی شود که چه میزان موجودی دارند. آیا در شرایطی که وضع اقتصادی کشور خراب است از این پول نمی‌توانستیم در توسعه صادرات استفاده کنیم؟ در دوران شیوع ویروس کرونا هیات رییسه از منابع اتاق خرج کرد و در محافل جمعی به نام خود به ثبت رساند. نباید وقتی مردم در معیشت مشکل دارند، پول اتاق را هدر دهید و به دنبال اهداف خود باشد بدون اینکه قانون را در نظر بگیرید».

این عضو اتاق بازرگانی ایران، در حال بیان جملات بالا بود که مدیران فعلی اتاق بازرگانی سخنان او را قطع کردند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
یعنی جای توی این مملکت هست که باند بازی نباشه بعد میگن امید داشت باشید درست میشه چطوری
آخرین اخبار